Meest recente artikelen

Dit ingrediënt mogen Meghan Markle en de rest van de Britse royals niet eten

Deel van het koninklijke protocol

  • Deel dit artikel:
Dit ingrediënt mogen Meghan Markle en de rest van de Britse royals niet eten Artikel

Als lid van de Britse koninklijke familie moet je niet alleen op je voorkomen en kleding letten, maar ook op wat je eet. Nu Meghan Markle officieel royalty is, moet ze één van haar favoriete ingrediënten schrappen.

Uit den boze

Tijdens officiële gelegenheden mag de hertogin van Sussex geen enkele maaltijd met look erin eten. De reden daarvoor is natuurlijk voor de hand liggend: zo voorkomt ze een slechte adem.

De regel geldt niet alleen voor Meghan, maar voor elk lid van de koninklijke familie. Volgens het Britse tijdschrift Food & Wine wordt er in Buckingham Palace nooit gekookt met look, omdat de Queen er simpelweg niet van houdt.

Schaaldieren

Look is bovendien niet het enige ingrediënt dat wordt geschrapt: ook schaal- en schelpdieren zijn uit den boze. Dat heeft niets te maken met etiquette, maar met het risico op hepatitis A-besmetting. Als Meghan en haar man prins Harry binnenkort afreizen naar Australië en Nieuw-Zeeland, zullen er dus geen kreeften of garnalen op het menu staan.

Bekijk ook …

 

  • Deel dit artikel:

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.

Gerelateerde artikelen