Meest recente artikelen

Onze tips voor de beste kerst ooit!

Prettige feestdagen!

Onze tips voor de beste kerst ooit! Artikel

Een perfect kerstfeest organiseren? Dankzij deze tips beleef jij een magische kerst!

Bubbels

Geen party zonder bubbels. Wist je dat je cava, prosecco of champagne het best in een fluitjesglas (flûte) schenkt? Zo komt niet alleen de smaak het best tot zijn recht, maar blijven ook de bubbels het best bewaard.

Bubbellexicon

  • Brut: droge, mousserende wijn
  • Sec: vrij droge, mousserende wijn
  • Demi-sec: halfdroge, mousserende wijn
  • Doux: halfzoete, mousserende wijn
  • Cuvée: een combinatie van verschillende druiven (dit geldt voor de meeste champagnes)

Oesters openen in 1, 2, 3

Ontdek hier 10 x originele oesters voor kerst.

  1. Hou de oester stevig vast met een handdoek.
  2. Steek de punt van een scherp oestermes in het gewricht tussen de schelpen. Neem stevig vast en beweeg het puntje op en neer. Als het lemmet 1,5 cm in de schelp zit, draai je het krachtig opzij, op die manier gaat de oester open.
  3. Verwijder de bovenste schelp en schuif het mes onder de oester om hem los te maken.

Bleu, saignant, à point

We kunnen het niet genoeg herhalen, maar de gaarheid van je vlees is cruciaal. Met een kernthermometer kun je de binnentemperatuur van je vlees controleren, zorg dat je hierbij het bot niet raakt. Hou er rekening mee dat de kerntemperatuur van het vlees nog 2 à 3 graden stijgt als je het laat rusten onder aluminiumfolie.

  • Rund: Rosé: 50°C • saignant: 54-57°C • à point: boven 63°C
  • Varken: licht rosé: 65°C • à point: boven 67°C
  • Lam: licht rosé: 62°C
  • Kip of kalkoen: 75°C
  • Hert: rosé: 57°C

Stap voor stap kalkoen snijden

  1. Snij de vleugels en poten van de kalkoen en leg ze op een schaal.
  2. Snij langs het bot de filets van het karkas. Neem de vulling uit de kalkoen.
  3. Snij de filets in plakjes, leg mee met de vleugels en poten op de schaal. Serveer de vulling erbij.

Veggie-kerst

Eten er vegetariërs of veganisten mee? Kies dan voor gerechten waar iedereen van kan smullen, zo heb je zelf ook minder werk in de keuken. Denk bijvoorbeeld aan soep op basis van groentebouillon, vegetarische hapjes, een panna cotta op basis van agaragar (vegetarische vervanger voor gelatine).
Lees goed het etiket op voorverpakte producten zodat je zeker weet dat iets vegetarisch, glutenvrij of veganistisch is. Denk ook aan alternatieven: een veganist zal bijvoorbeeld geen honing eten, wel agavesiroop.

Ontdek hier 4 kant-en-klare vegetarische kerstmenu's.

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen