Meest recente artikelen

Hartverwarmend wintereten… lekker snel klaar!

Daar hoef je helemaal niet lang voor in de keuken te staan!

Hartverwarmend wintereten… lekker snel klaar! Artikel

Samen met McCain

Een heerlijk warm en stevig maal, dat smaakt als het buiten kouder wordt. Urenlang gesudderde stoofschotels? Hat kan ook anders. Met een beetje hulp heb je een lekkere portie 'comfort food' in een mum van tijd klaar. Hier zijn alvast 3 ideeën voor snelle, hart- en lijf verwarmende maaltijden met de ovenaardappeltjes van McCain. Smakelijk!

 

Probeer ze nu met korting!
Proef de nieuwe ovenaardappeltjes van McCain met 0,50€ korting. Smakelijk!

Druk hier je bon af!

 

Hartverwarmend wintereten… lekker snel klaar!

1. Dip ze!

De pittig gekruide ovenaardappeltjes lenen zich prima voor een gezonde dip met een lekker sausje erbij. Elk van deze sausjes maak je terwijl de aardappelkwartjes met roze Himalayazout of de halve krieltjes met rode schil en rozemarijn in de oven opwarmen.
> Griekse dip: meng 150 g Griekse yoghurt met 2 gesnipperde lente-uitjes en 2 el fijngehakte dille. Kruid met peper en zout en klaar!
> Pestodip: meng 250 g ricotta met een scheutje olijfolie en citroensap en kruid met peper en zout. Schep in een kommetje en lepel er wat kant-en-klare pesto op. Strooi er wat Parmezaan en eventueel geraspte citroenschil over en eindig met een flinke draai van de pepermolen.
> Amerikaanse dip: meng 3 eetlepels mayonaise met 1 eetlepel ketchup. Voeg 1 scheutje whisky en 1 koffielepel gerookt paprikapoeder toe en kruid met peper en zout. Meng goed.

 

2. Pimp ze!

Met een paar extra's worden je McCain ovenaardappeltjes een compleet, gezond avondmaal. Een paar ideetjes om te maken of voor te bereiden terwijl de aardappeltjes in de oven staan:
> Mexicaanse twist: snij een tomaat en een paprika (kleur naar keuze) in kleine blokjes terwijl je de aardappelkwartjes opwarmt in de oven. Haal de aardappeltjes uit de oven, leg ze op een bord en voeg de blokjes tomaat en paprika toe. Strooi er, wanneer de aardappelkwartjes nog warm zijn, wat geraspte kaas (cheddar, mozzarella…) over en werk af met een scheutje zure room.
> Lekker wokken: snij een kipfilet in reepjes en kruid lichtjes met paprikapoeder en peper. Snij een wortel in dunne plakjes, een broccoli in kleine roosjes en eventueel een paar champignons in plakjes. Verhit een scheutje olie in de wok (of een braadpan) en bak de kip kort krokant. Schep ze uit de pan en wok de wortelen kort, voeg dan de broccoli en eventueel de champignons toe en wok nog een paar minuten. Schep er de reepjes kip weer bij, breng eventueel op smaak met sojasaus en zwarte peper en dien op bij de warme aardappeltjes.

 

3. Prik ze!

Eten op satéstokjes, dat kun je makkelijk met je bord op de schoot bij de televisie. Maar dat wil niet zeggen dat je niet gezond eet! Zet de aardappelkwartjes in de oven en snij intussen wat rauwe  groenten naar keuze in blokjes (paprika, komkommer, wortel…). Prik ze op spiesjes en vul ze aan met kleine groenten zoals kerstomaten en radijsjes. Je kunt er ook blokjes ham, salami of zalm, feta of kleine bolletjes mozzarella aan toevoegen. Of je gaat gewoon aan de slag met wat er nog in je koelkast ligt! Laat een beetje ruimte op elk spiesje en prik er tot slot een warm ovenaardappeltje bij.

 

Hartverwarmend wintereten… lekker snel klaar! 7


Wist je het?

De ovenaardappeltjes van McCain zijn al perfect gekruid, dus daar hoef je je het hoofd niet over te breken, je gerecht heeft zeker al een heerlijke smaak!

 

De Oven Specials van McCain

 

Gevarieerd koken zonder moeite

De Ovenaardappeltjes van McCain zijn er in 2 heerlijke versies: aardappelkwartjes met roze Himalayazout en rozemarijn, en halve krieltjes met rode schil en rozemarijn. Ze zijn al perfect op smaak gebracht en gemengd met zonnebloemolie: alleen nog even de oven in en klaar! Je vindt ze in de versrayon van je supermarkt.

 

Manger sain : quand c'est amusant, on se régale encore plus ! 1

Nog meer inspiratie om lekker met de aardappelen van McCain aan de slag te gaan, vind je hier.

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen