Meest recente artikelen

Onze foodheldinnen!

Deze vrouwen stonden en staan hun mannetje in de keuken

Onze foodheldinnen! Artikel

Vrouwelijke chefs zijn nog altijd een minderheid, maar toch staan veel vrouwen behoorlijk sterk hun mannetje in de keuken. Maak kennis met onze culiheldinnen!

"People who love to eat, are always the best people"

De Amerikaanse Julia Child zorgde er in de jaren '60 met haar kookboek 'Mastering the Art of French Cooking' voor dat het Amerikaanse publiek kon kennismaken met de Franse keuken. Haar man was diplomaat, ze woonden een tijd in Parijs, zij volgde kooklessen en zo leerde ze de Franse keuken kennen. Julia presenteerde later verschillende kookprogramma's op de Amerikaanse tv – ze was zowat de vrouwelijke Jeroen Meus van Amerika – en de keuken waarin ze dat deed, kun je nog steeds bezichtigen in het National Museum of American History in Washington D.C. Dat toont meteen aan wat voor een grande dame zij was in de Amerikaanse culiwereld. Zo belangrijk, dat er een film over haar leven werd uitgebracht in 2009, Julie & Julia, met Meryl Streep in de hoofdrol.

via GIPHY

"We can make a commitment to promote vegetables and fruits and whole grains on every part of every menu"

Nog zo'n grande dame uit Amerika: Michelle Obama. Dat ze zelf elke dag zelf gezond kookte voor Barack, Malia en Sasha durven we te betwijfelen, maar als first lady maakte ze er wel een punt van om gezondere voeding te promoten in Amerika. Herinner je de beelden van Michelle in haar moestuin, bijvoorbeeld, en haar healthy school lunch plan.

Onze culiheldinnen!

"All you have to do to get a good meal is to use one frying pan and a few fresh ingredients"

Onze favoriete vrouwelijke chef 'down under' is de Australische Donna Hay. De boeken en gerechten van deze foodstyliste en -schrijfster zijn simpel en tijdloos. Vaak heb je inderdaad niet meer nodig dan een pan en wat verse ingrediënten. Haar boeken en magazines gaan dan ook over de toonbank als zoete broodjes.

Onze foodheldinnen! 1

"Het gaat om een houding, om balans, om bewust in het leven staan"

Dat zegt Pascale Naessens over haar eetfilosofie. Zij gaat voor 80% voeding die je lichaam sterker maakt (onbewerkte, natuurlijke producten) en 20% comfortfood, want genieten is ook belangrijk. Ze mengt geen koolhydraten met eiwitten (dus geen vlees of vis met aardappelen, maar wel met groenten) en is royaal met olijfolie. Met deze visie veroverde ze Vlaanderen (en ver daarbuiten) in no time: haar kookboeken zijn bij de best verkochte in ons land, en iedereen weet waar Pascale Naessens voor staat.

Wil je koken zoals Pascale? Probeer bijvoorbeeld eens deze zeebaars met courgetteslierten, zeekraal en zeespaghetti

Feestmenu à la Pascale Naessens 4

"Het kost niet meer tijd om iets gezonds klaar te maken dan iets ongezonds"

Ook Sandra Bekkari hoeven we je niet meer voor te stellen: haar hespenrolletjes veroverden het internet, haar drie boeken met de veelbelovende titel Nooit meer diëten staan al maandenlang in de boekentoptien… Haar geheim? Gezonde voeding zonder tralala: waarom zou je gojibessen eten als je ook blauwe bessen kunt eten? En waarom zou je allerlei dingen niet meer mogen eten? Zorg dat je bord voor minstens de helft met groenten gevuld is, en je eet vanzelf een heel pak gezonder.

Benieuwd naar de recepten van Sandra? Bekijk dan deze videorecepten.

Ontdek de recepten van Sandra Bekkari

Er is niets gezelliger dan samen aan tafel zitten en genieten van de kleine dingen

Last but not least: onze eigen Ilse D'hooge. Je kent haar van de recepten in Libelle en Libelle Lekker en van onze kookvideo's. Voor Ilse is koken een echte passie: ze sleutelt aan haar recepten tot ze af zijn. Bovendien zorgt ze ervoor dat wat ze klaarmaakt in de smaak valt bij groot en klein. Perfect dus om vrienden en familie te verwennen.

Bekijk hier alle recepten van Ilse.

Ilse Kookt

Ilse Kookt

Heb je zelf nog een andere kookheldin die we hier niet vermeld hebben? Vertel het ons hieronder in een reactie!

Save

Save

Save

Save

Save

Save

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen