Recept van Pascale Naessens: Zeebaars met courgetteslierten, zeekraal en zeespaghetti

Zo maak je ‘t
  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Spoel de zeespaghetti grondig en laat weken in flink wat water. Ondertussen snij je de courgette in dunne slierten met een dunschiller met tandjes. Als je op de zaadlijst komt, lukt dit niet meer. Gooi de zaadlijst weg of gebruik hem in een ander gerecht, bijvoorbeeld in soep. 

  2. Laat de zeespaghetti goed uitlekken en meng samen met de zeekraal door de courgetteslierten. Giet er een flinke scheut olijfolie bij, wat limoensap, kruid met peper en zout en meng goed. Schep in een ovenschaal. 

  3. Maak een aantal inkepingen in de velkant van de vis. Wrijf de zeebaarsfilets in met olijfolie en kruid met peper en zout. Leg de vis in een ovenschaal met de velkant naar boven. Zet zowel de ovenschaal met de vis als die met de groenten een 20-tal minuten in de oven. Verdeel de groenten over de borden en leg er de vis bij.