Recept

Salade Niçoise

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Maak de boontjes schoon en snij ze in 2 à 3 stukken. Halveer de kerstomaatjes en snij de ui in ringen.

  2. 2

    Borstel de aardappeltjes schoon en kook of stoom ze gaar in de schil. Laat ze afkoelen, pel ze en snij ze in plakjes.

  3. 3

    Kook de eieren in 8 minuten hard, laat ze schrikken onder koud water en laat ze verder afkoelen. Stoom of kook de boontjes beet- gaar in lichtgezouten water, laat ze schrikken onder koud water. Laat uitlekken en verder afkoelen. Pel de eieren en snij ze in plakjes.

  4. 4

    Verdeel de aardappeltjes, waterkers, tomaatjes, eieren, boontjes, uienringen, olijven en kappertjes over 4 kommen (of 4 weckpotten). Laat de tonijn uitlekken, trek in stukken en verdeel eveneens over de potjes.

  5. 5

    Maak een vinaigrette met de olijfolie, de wijnazijn, mosterd, zout en peper. Besprenkel er de salades mee en serveer.

Meer interessante recepten en artikels

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Tags:

Salade Niçoise

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!