Salade niçoise
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Salade niçoise

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Het typische recept uit de Zuid-Franse stad Nice was zo lekker dat het gretig gekopieerd én aangepast werd door de rest van de wereld.

bereiding
  1. 1

    Borstel de krieltjes schoon. Kook de aardappeltjes beetgaar in de schil. Laat ze afkoelen en halveer ze. Spoel de tomaten, halveer ze en verwijder de pitjes. Snijd elke helft in partjes. Spoel de paprika, halveer de groente en verwijder de zaadjes. Snijd de twee paprikahelften in reepjes.

  2. 2

    Kook de boontjes beetgaar in lichtgezouten water. Giet ze af en laat ze schrikken in koud water. Laat goed uitlekken. Laat de tonijn uitlekken en verbrokkel de vis met een vork.

  3. 3

    Maak de dressing. Roer de olijfolie en het citroensap tot een vinaigrette. Breng op smaak met peper en zout.

  4. 4

    Verdeel de porties sla over 4 borden. Verdeel de krieltjes, de tomaten, de paprika, de tonijn en de partjes ei over de borden. Werk elk bord af met groene boontjes en twee ansjovisjes. Garneer met appelkappers en olijven en breng op smaak met zwarte peper en grof zout. Sprenkel de dressing erover.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Borstel de krieltjes schoon. Kook de aardappeltjes beetgaar in de schil. Laat ze afkoelen en halveer ze. Spoel de tomaten, halveer ze en verwijder de pitjes. Snijd elke helft in partjes. Spoel de paprika, halveer de groente en verwijder de zaadjes. Snijd de twee paprikahelften in reepjes.

  2. 2

    Kook de boontjes beetgaar in lichtgezouten water. Giet ze af en laat ze schrikken in koud water. Laat goed uitlekken. Laat de tonijn uitlekken en verbrokkel de vis met een vork.

  3. 3

    Maak de dressing. Roer de olijfolie en het citroensap tot een vinaigrette. Breng op smaak met peper en zout.

  4. 4

    Verdeel de porties sla over 4 borden. Verdeel de krieltjes, de tomaten, de paprika, de tonijn en de partjes ei over de borden. Werk elk bord af met groene boontjes en twee ansjovisjes. Garneer met appelkappers en olijven en breng op smaak met zwarte peper en grof zout. Sprenkel de dressing erover.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.