Recept

Taboulé niçoise

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een originele variant van de klassieke salade.

bereiding
  1. 1

    Bereid de bulgur of couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat hem vervolgens afkoelen. Kook de eieren in 8 minuten hard. Spoel ze vervolgens onder koud water, pel ze en snij ze in partjes.

  2. 2

    Spoel de tomaten en snij ze in partjes. Spoel de komkommer en snij hem in gelijke stukken. Maak de rode paprika schoon en snij ze in fijne reepjes. Pel de rode ui en snij ’m in halve maantjes. Halveer de olijven.

  3. 3

    Hussel de tomaten, de komkommer, de paprika, de rode ui en de olijven onder de bulgur. Giet er wat olijfolie over en breng de taboulé op smaak met het citroensap, peper en zout. Meng goed.

  4. 4

    Verdeel de taboulé over de borden, verbrokkel er de tonijn over en werk hem af met de partjes ei en de dille.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Taboulé niçoise

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!