Recept

Pizza met pruimtomaten

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Verkruimel de gist in een mengkom, doe er het snuifje suiker bij, giet er 200 ml lauw-warm water bij en roer glad. Voeg de bloem, 2 à 3 el olijfolie en 1 kl zeezout toe en kneed tot een soepel deeg. Voeg indien nodig nog wat extra bloem of een scheutje water toe. Dek af met een schone theedoek en laat 1 uur op een warme plek rijzen.

  2. 2

    Verwarm de oven voor op 200°C op de heteluchtstand. Spoel de tomaten, snij de steelaanzet weg en snij de tomaten overlangs in plakjes.

  3. 3

    Kneed het deeg nogmaals krachtig door op het met bloem bestoven werkvlak, snij het in 4 porties en rol ze uit tot dunne ovalen. Leg ze op twee met bakpapier beklede bakplaten en druppel er wat olijfolie over. Bestrooi met de geraspte kaas en laat daarbij de rand van het deeg vrij. Beleg met de plakjes tomaat en druppel er de rest van de olijfolie over. Kruid met versgemalen peper en een weinig zeezout, schuif de bakplaten in de oven en bak de pizza’s in een kwartier goudbruin. Haal de pizza’s uit de oven, garneer met gehakt basilicum en serveer.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Pizza met pruimtomaten

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!