Meest recente artikelen

Vraag het aan Ilse: hoe breng ik mijn wokschotel op smaak?

Vraag het aan Ilse: hoe breng ik mijn wokschotel op smaak? Artikel

Ilse D'hooge beantwoordt jouw culinaire vragen! Elke week kan je het antwoord lezen op een prangende vraag van een lezer.

 

Je kan Ilse voortaan elke dag aan het werk zien in haar programma 'Ilse kookt' op Libelle tv

Meer informatie over het programma vind je hier!

 

Vraag van Greet: Hallo Ilse, kan je me enkele tips geven om mijn wokgerechten wat meer op smaak te brengen? Liefst met ingrediënten die je gemakkelijk terugvindt.

Antwoord van Ilse

Hey Greet,

Wokken is een heel leuke manier om snel en gezond eten op tafel te toveren. Ik wok ook heel graag. Daarom heb ik steeds sesamolie in huis. Deze olie geeft onmiddellijk smaak en moet dan ook met mate gebruikt worden. maar zo'n flesje is lang houdbaar. Eens je het aangeschaft hebt, blijft het nog heel lang goed en kan je zo snel aan de slag.

Op mijn keukentablet staat ook een bak met verschillende verse kruiden. Regelmatig gaat de schaar erin en ook in wokgerechten kan je veel smaak geven met verse kruiden. Denk maar aan koriander, basilicum en oregano. Citroengras, gember en limoenblaadjes blijven in de koelkast ook een tijdje goed. Je hoeft ze dus niet in één keer op te gebruiken.

In de supermarkt zijn ook heel wat potjes en flesjes met Aziatische smaakmakers verkrijgbaar. Denk maar aan vissaus, ketjap, zwarte bonenpasta,… allemaal smaken die het goed doen in de wok en als je ze eens in huis hebt, enkel nog de groenten, vis of vlees hoeft aan te schaffen. Veel succes!

Groetjes, Ilse

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen