Meest recente artikelen

19 mei is World Baking Day

19 mei is World Baking Day Artikel

Brownies, cakes, taarten en koekjes. Ze passeren zondag 19 mei allemaal de revue, want dan slaat heel de wereld aan het bakken. Het is dan ook de tweede editie van de World Baking Day. En dit jaar draait het allemaal om 'Bake Brave'. Durf jij het aan?

Durf te bakken

World Baking Day staat dit jaar in het teken van durven. Je wordt aangemoedigd om je 'bakgrenzen' te verleggen.

Honderd ambassadeurs waaronder bloggers, celebrities, amateurs en professionele bakkers van over heel de wereld werden uitgenodigd een recept in te sturen. Deze recepten werden vervolgens gerangschikt van level 1 (perfect voor beginners) tot level 100 (enkel weggelegd voor de getrainde bakker).

Ga jij de uitdaging aan?

Op level 100, het meest uitdagende recept, staat de 'cream puff cake'. Een cake die bestaat uit drie lagen afgewerkt met slagroom, chocoladeschilfers en fruit en versierd is met gevulde soezen. Voor wie echter minder ervaren is in het bakken zijn er de bananen muffins, cupcakes met bosbessen en koekjes met chocolade.

Nu is het jouw beurt!

Kies je favoriete recept, haal alle ingrediënten in huis en begin met bakken. Klaar? Deel jouw creatie dan op de Facebookpagina of op Twitter met #bakebrave. Veel bakplezier!

Meer info vind je op de website.

>> Inspiratie nodig? Klik voor meer dan 350 recepten voor gebak!

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen