Meest recente artikelen

Vakantieland: Kroatische trots

  • Deel dit artikel:
Vakantieland: Kroatische trots Artikel

Wie naar Kroatië gaat deze zomer zal niet al te veel moeten neertellen om er te eten en te drinken. In Kroatië kun je immers heel betaalbaar eten. Maar weet je ook wet er doorgaans op de menukaart staat?

Kroaten zijn erg trotse mensen. Geen wonder dat ze ook fier zijn over hun keuken. Het middageten bestaat vaak uit soep, een hoofdgerecht en een dessert. Het avondmaal is dan weer kleiner.

Kroatische klassiekers

Traditionele Kroatische gerechten die je echt moet proeven zijn fis paprikas en rizot. Fis paprikas is gestoofde vis of vlees met paprikapoeder. Rizot lijkt op risotto en wordt bereid met mosselen en andere zeevruchten.

Kruh is vers gebakken brood en bakalar is gedroogde kabeljauw. Als dessert kun je kiezen voor Palacinke. Dit is een pannenkoek gevuld met walnoten of chocolade en wordt soms geserveerd met extra slagroom.

Zelf aan de slag

In Kroatië kiezen ze er meestal voor om vlees of vis te grillen. Zoals bijvoorbeeld deze gegrilde forel. Rozata is een Kroatisch dessert wat lijkt op crème karamel.
Met 700 soorten Kroatische wijn zit er altijd wel één bij die bij je gerecht past!

 

Ook fan van de Japanse keuken?

  • Deel dit artikel:

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.

Gerelateerde artikelen