Meest recente artikelen

Week van Groenten en Fruit

Week van Groenten en Fruit Artikel

Het begin van de lente, het startsein van de 2de editie van de Week van Groenten en Fruit. Die loopt dit jaar van 21 tot 27 maart 2011. Deze week vormt hét hoogtepunt van de All Day Long-campagne, met Kim Gevaert als ambassadrice. Het initiatief komt van de hele groenten- en fruitsector.

Het centrale idee: laten we met z'n allen meer groenten en fruit eten! We dénken misschien wel dat we voldoende gezond eten, maar uit een Voedselconsumptiepeiling (2006) blijkt het tegendeel. De gemiddelde Belg eet 138 g groenten en 118 g fruit per dag, bijna de helft van de aanbevolen hoeveelheid.

Groenten en fruit, de hele dag door

Hoe komen we dan wel aan de aanbevolen hoeveelheid? Groenten en fruit kan je de hele dag door eten: een stuk fruit bij je ontbijt, veel aandacht voor groenten tijdens je lunch en avondmaal en wat fruit en groenten als gezonde snacks. Veel moeite denk je? Helemaal niet… Eens je er op let, gaat het erg gemakkelijk.

Kim Gevaert is daar als ambassadrice het ideale voorbeeld van. Als ex-atletiekkampioene en jonge moeder is zij zich erg bewust van gezonde voeding. Groenten en fruit zijn een constante in haar eetpatroon en dat kost haar weinig moeite.

Uiteraard stopt het niet bij die ene week, maar het is een begin! 

Ook Libelle-lekker.be zal een hele week lang extra aandacht besteden aan groenten en fruit. Hou de website dus in de gaten!

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen