Meest recente artikelen

Deze week in Ilse Kookt

  • Deel dit artikel:
Deze week in Ilse Kookt Artikel

LU...de combinatie van de beginletters van de jonge Lefèvre en juffrouw Utile. Zij stapten in het huwelijksbootje en bedachten vanaf dat moment samen heerlijke recepten. Vandaag worden hun koekjes en zoetigheden door jong en oud gesmaakt. En ook Libelle-chef Ilse is er dol op! 

Het prille begin

Alles begint in 1846 in Nantes met de “Fabrique de Biscuits de Reims et de bonbons secs”. Jean-Romain Lefèvre en zijn echtgenote, Pauline-Isabelle Utile, maken hier hun lekkere koekjes. Het succesvolle familiebedrijfje breidt uit en neemt in 1860 de handelsnaam “Lefèvre-Utile” aan. Dat werd later het nu zo bekende LU.

Ilse kookt met LU

Libelle-chef Ilse d’Hooge weet wat lekker is. Zij maakte een overheerlijke taart met de koekjes van LU.  Bekijk hieronder het filmpje en ontdek het recept!

Gek op koekjes

Kan je maar niet genoeg krijgen van koekjes? Bezoek dan zéker de tentoonstelling Antwerpen Koekenstad. Die loopt van 25 januari tot en met 3 maart in het Centraal Station in Antwerpen.

In de vorige eeuw waren er binnen de grote ring van Stad Antwerpen meer dan 20 koekjes- en chocoladefabrikanten. Elk treinstation had zijn specifieke odeur : Parein aan het toenmalige Zuidstation, De Beukelaer bij het Centraal Station en Biscuits Phoenix aan het Ooststation verspreidden koekjesgeur. Aan Berchem en het Damstation domineerde de chocolade van Martougin en Meurisse. Als de wind goed zat, rook heel de stad lekker. Wie in Antwerpen dus met de trein aankwam werd bedwelmd door de zoete stad.

De toegang tot expositie in het Centraal Station van Antwerpen is gratis en de tentoonstelling is continu open.

Ontdek meer recepten van LU koekjes op lu.be

Advertisement

  • Deel dit artikel:

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.

Gerelateerde artikelen