Meest recente artikelen

Madeleines: dit is de truc voor een mooi bultje

Heerlijk luchtig

Madeleines: dit is de truc voor een mooi bultje Artikel

Madeleines zijn een heerlijke koekjesklassieker, die oorspronkelijk uit Frankrijk komen. Kenmerkend aan madeleines is het bultje op de bovenkant. Hoe je dit nu mooi krijgt, lees je hier.

Madeleines zijn zachte, boterachtige cakejes in de vorm van een schelp. Het kenmerkende bultje op de bovenkant van de madeleine is niet alleen een esthetisch kenmerk, maar ook een teken van een goed gebakken cakeje.

Goed gekoeld beslag

Om een mooi bultje te krijgen, moet je ervoor zorgen dat het beslag goed gekoeld is voordat je het in de oven doet. Het bultje ontstaat namelijk doordat de lucht in het beslag uitzet wanneer het in contact komt met de hitte van de oven. Als het beslag te warm is wanneer het in de oven gaat, zal het niet genoeg uitzetten en zal je madeleine plat blijven. Het beslag laten rusten is de boodschap.

Hete oven

Een andere truc voor een mooi bultje is om ervoor te zorgen dat de oven goed op temperatuur is voordat je de madeleines erin doet. Als de oven niet heet genoeg is, zal het beslag niet meteen beginnen te rijzen en zal het bultje mogelijk niet zo hoog zijn als gewenst. Haal de madeleines vervolgens ook meteen uit de oven zodra ze klaar zijn en laat ze afkoelen op een rooster. Laat ze niet te lang in de oven zitten, anders kunnen ze uitdrogen en zal het bultje inzakken.

Ziezo, nu je weet hoe je een mooi bultje kunt krijgen, kun je aan de slag met die recept!

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen