Meest recente artikelen

Let’s Hygge onthult: de succesformule voor een geslaagd etentje met vrienden!

Slim

Let’s Hygge onthult: de succesformule voor een geslaagd etentje met vrienden! Artikel

Ine en Michiel van Let's HYGGE, stampten samen een social food concept uit de grond dat ondertussen bijna 1 jaar wordt. Ze combineren food en social media op een heel eenvoudige manier. Geen 'Komen eten'-tje spelen, maar gewoon gezelligheid aan één tafel bij hen thuis. Alle communicatie loop via instagramaccounts: van uitnodiging tot menu, en de aankondiging van de gasten,.. Nieuwsgierig geworden? Kijk op www.letshygge.be!

 

1 Voorbereiding

Met de voorbereiding staat of valt je gezellige avond met vrienden. Hoe meer je 'à la minute' moet doen, hoe minder je bij jouw gasten kan zijn. Er is altijd wel die ene trouwe vriend die solidair mee in de keuken komt staan, maar uiteindelijk mis je toch wel heel wat van de avond.

Bij ons staat altijd alles klaar en zullen we hoogstens iets moeten opwarmen in de oven. Wij zijn heel de dag in de weer voor een lange vriendenavond aan tafel. En dat is het meer dan waard.

 

2 Wees realistisch

Wees realistisch en ga niet voor té veel van alles. Als je een tafel vol lekkers voorziet, hoef je geen voorgerecht of zwaar nagerecht te voorzien. Ga voor een 'mix 'n match' apero zoals een CointreauFizz cocktail (flessen op de toog en iedereen 'fixt' zijn eigen drankje). Verschillende 'home-made' tapenades erbij en je gaat ongetwijfeld goed van start. De 'na' is een lekker koffietje met een chocolaatje en een koekje en luchtig gebakje of een frisse sorbet.

 

3 De volle tafel

Tafeltje rond met gasten? Wel, ga dan ook voor een tafel vol met lekker en versbereid eten. Hoe meer potjes op tafel, hoe meer drukte en gezelligheid. En als het gesprek een beetje moeizaam loopt, is 'Kan je mij die salade eens even doorgeven' altijd een goede ijsbreker. Ga jouw borden dus niet dresseren en opdienen. Ga voor gezelligheid en samen aan tafel.

 

4 Potjes, potjes, potjes

En schalen, schalen, schalen VOL eten. Als onze tafel weer eens vol zit, voorzien we vaak 2 grote salades, een aantal dressings en twee of drie toppings.

Probeer creatief te zijn en stap af van 'vleesje, patatje, groentje', want daar is echt niets leuks aan. Als je het toch niet kan laten, ga dan als-je-blieft voor zo'n bord met vakjes uit de jaren '70. Dan zien je gasten de humor er nog wel van in.

 

Verschillende potjes en schalen zorgen ook voor animo aan tafel. 't Is interactief en iedereen doet zijn eigen ding. Zin in een burger? Maak hem gewoon! Er staat altijd wel brood op tafel, dus knal de rest van ingrediënten er gewoon tussen.

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen