Meest recente artikelen

Gebraad in de slowcooker? Zo doe je dat

Laat maar lekker garen

Gebraad in de slowcooker? Zo doe je dat Artikel

Wil je je gebraad ook eens klaarmaken in de slowcooker? Gelijk heb je: je hebt er amper werk aan en het resultaat is keer op keer mals en extra sappig. Hieronder lees je hoe je het aanpakt.

Waarom is gebraad klaarmaken in de slowcooker een goed idee?

Voor we je vertellen hoe je gebraad in de slowcooker (ook wel Crock Pot of crockpot genoemd) maakt, wil je misschien eerst weten wat een slowcooker precies is, en wat de voordelen zijn tegenover andere keukentoestellen:

 1. Het eten gaart traag zodat alle smaken optimaal vrijkomen.
 2. Je hoeft niet te roeren.
 3. Het is veilig: je kunt zelfs gerust gaan werken terwijl je slowcooker de bereiding van je eten voor z'n rekening neemt.

Je kunt niet alles klaarmaken in zo'n toestel, maar voor gerechten die baat hebben bij een trage garing zoals stoofpotjes, soepen en sauzen, is een slowcooker perfect. En ja hoor: daar hoort gebraad ook bij.

Meer weten over de slowcooker? Lees dit artikel.

Gebraad in de slowcooker: stap voor stap

Opgelet: Het perfecte gebraad is krokant vanbuiten en lekker mals en sappig binnenin. Voor dat tweede deel kan je Crock Pot zorgen, maar je kunt niet in elke slowcooker je vlees eerst aankorsten. Daar zul je dus misschien een aparte pan voor moeten bovenhalen.

 1. Niet onbelangrijk: zorg ervoor dat het gebraad in je slowcooker past. Eentje tot 2 kg zou in de meeste slowcookers moeten passen.
 2. Bereid het vlees voor zoals je anders zou doen: kruid het en bind het eventueel op.
 3. Korst het aan in een pan met dikke bodem, zo'n 5 minuten aan elke kant.
 4. Snij aardappelen en/of groenten naar keuze in grote stukken en leg ze in de slowcooker. Laat het vlees erop rusten. Liever nóg meer smaak? Stoof de groenten dan eerst kort aan.
 5. Voeg 250 ml bouillon naar keuze toe per kilo vlees. Ook lekker: een mengeling van 150 ml bouillon en 100 ml wijn of bier.
 6. Laat garen: 7 à 10 op lage temperatuur of 4 à 6 uur op hoge temperatuur (afhankelijk van hoeveel je gebraad weegt).
 7. Haal het vlees en de groenten uit de crockpot en hou warm. Giet de saus in de pan waarin je het vlees hebt aangekorst en dik de saus in met een papje van maïszetmeel en water.
 8. Aan tafel!

 

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

 • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen