Meest recente artikelen

Geniet van slow food

Geniet van slow food Artikel

Waarom moet het altijd snel? Maak tijd om te eten, schrap fastfood en een slechte voeding en maak van gezamelijk tafelen af en toe een prioriteit.

Tijdens onze dagelijkse taken wordt onze maaltijd slechts een bijkomstigheid. We eten achter ons bureau, eten 's morgens onze boterham op terwijl we onze schoenen dichtknopen,… Meer en meer mensen zeggen daar 'neen' tegen en beginnen bewust meer aan slow food te doen.

Slow food heeft als doel om van maaltijd een moment van ontspanning en plezier te maken. Gezellig samen tafelen met op de achtergrond een heerlijke ovengeur brengt mensen samen.

Slow food is een totaalpakket. Het gaat om het rustig naar de supermarkt gaan en doelbewust ingrediënten kiezen, om het klaarmaken van de maaltijd en op het intens genieten ervan.

Ook streekproducten zijn belangrijk binnen slow food. Ze krijgen een herwaardering. Slow food is immers ontstaan in Italië als gevolg van de strijd tegen smaakvervaging. De heropvoeding van de smaak is een basisingrediënt met een flinke portie liefde.

Tips voor beginnelingen:

  • Eet niet achter je bureau.
  • Eet langzaam en schrok niet alles in enkele minuten naar binnen.
  • Zet tijdens de maaltijd de tv uit en probeer te weerstaan aan oproepen via je GSM.
  • Geniet van het winkelen. Neem er je tijd voor en kijk wat rond. Vergelijk.
  • Denk na over wat je eet en stop niet om het even wat in je mond.
  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen