Meest recente artikelen

Vliegensvlug kersen ontpitten zonder kersenontpitter? Dat doe je zo!

Je hebt er alles voor in huis

Vliegensvlug kersen ontpitten zonder kersenontpitter? Dat doe je zo! How to's

Verse kersen gekocht of geplukt? Dan wil je natuurlijk zo snel mogelijk aanvallen. Maar eerst moeten die vervelende pitten eruit. Geen kersenontpitter in huis? Dan nog komt er geen gepruts aan te pas. Wij hebben dé truc!

Kersen ontpitten: onze hack

Om razendsnel kersen te ontpitten, heb je niets meer nodig dan een leeg glazen flesje (een wijnfles kan ook) en een eetstokje. Wie geen eetstokjes in huis heeft, kan ook een roestvrij stalen herbruikbaar rietje gebruiken.

  1. Haal het steeltje van de kers.
  2. Zet de kers op de opening van de fles met de bovenkant naar boven.
  3. Duw de pit met behulp van het eetstokje door de flessenhals.
  4. Klaar!

Zo makkelijk is het dus. En deze methode heeft meer voordelen dan je denkt! Zo verzamel je de pitten in de fles, waarna je ze makkelijk weer uitgiet in de gft-bak. Bovendien ligt je aanrecht niet vol kersensap: het grootste deel belandt immers in de fles. En last but not least: je vingers zijn niet rood voor de komende week ;-).

Wat maak je met kersen?

Nu dat bakje kersen ontpit is, is het tijd om te smullen. Eet jij je kersen zo op, of verwerk je ze in een lekker recept? Wij zorgden alvast voor wat inspiratie.

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen