Meest recente artikelen

Gemakkelijk gebak

Glutenvrije brownie met pruimen en abrikozen

  • Deel dit artikel:
Gemakkelijk gebak Artikel

Samen met Philips

Makkelijke gezonde tussendoortjes of bijzondere ontbijtopties zijn altijd een goed idee. Deze glutenvrije brownie fiks je dankzij de Philips Premium Airfryer XXL in een handomdraai. Want met dit hightech toestel bak je niet alleen heerlijke frietjes met een minimum aan vetstof, het kan nog veel meer, moeiteloos de perfecte brownie bereiden bijvoorbeeld. Alles onder elkaar mengen, in de bakvorm gieten, beleggen met seizoensfruit en that’s it! Gebruik je plantaardige melk, dan is deze brownie ook lactosevrij. “Eet ‘s ochtends een punt met een flinke schep yoghurt, houd die brownie voor een deugddoend vieruurtje of maak er met een bolletje vanilleroomijs een heerlijk dessert van. Tijd voor een brownie!”, zegt chef-kok Sofie Dumont enthousiast.

Het volledige recept kan je onderaan dit artikel nog eens nalezen. Ontdek alle recepten van Sofie Dumont met de Airfryer van Philips hier.

Voor de Airfryer bedacht Sofie Dumont een gezondere variant van de brownie. Want zonder gluten en met kokosbloesemsuiker en fruit. Een giga brownie waarvan iedereen mee kan smullen. De focus ligt op gezonde ingrediënten. Amandelpoeder vervangt bijvoorbeeld de bloem en wordt gemengd met cacao en wat bakpoeder. Twee eieren volstaan, opgeklopt met kokosbloesemsuiker. “Dat is een trage suiker en dus meteen heel wat beter voor je lijf.”, volgens Sofie Dumont. Ondertussen warmt de Airfryer op. Nog de kokosolie en melk erbij en het geheel kort mengen om klonters te vermijden. Bakpapier in het bakaccessoire leggen, de heerlijke massa overgieten en nu al genieten. “Oh boy, dat ziet er meteen goed uit. I love it.”

Artisanaal én makkelijk

Geen fan van bakpapier, laat het dan achterwege en vet het bakaccessoire in met wat olie. Weet wel dat je met dat papier de brownie er net iets makkelijker uithaalt. Bovendien oogt je baksel zo bijzonder artisanaal. Mooi meegenomen. Niemand hoeft immers te weten dat je deze bakklus in een mum van tijd klaarde. “Ready in geen tijd!”. Wat fruit er bovenop maakt het plaatje helemaal af. Sofie kiest voor pruimen en abrikozen, maar ook nectarines, appelen, peren, mango en ananas passen perfect bij dit chocoladeshot. “Het kan allemaal!”. Kies voor fruitsoorten die je graag lust en die goed matchen met chocolade. Zoetekauwen versieren hun brownie met een streepje honing, die je zelf infuseert met citroentijm. Fluitje van een cent zo blijkt, zo makkelijk geef je honing een upgrade. En dan is het grote moment er: “Dat ziet er yummy uit!” Een beetje zelfgemaakte citroentijmhoning en je belandt gegarandeerd in de zevende hemel. “Fantastisch lekker, echt waar”.

Wat je moet weten over de nieuwe Philips Airfryer XXL:
Het toestel is veelzijdig, je kunt ermee frituren, bakken, grillen, braden en zelfs opwarmen.
Het heeft een handig groot formaat, van een hele kip van 1,4 kilo tot frietjes voor iedereen. En dat 1,5 keer sneller dan in een conventionele oven. Bovendien houdt de handige warmhoudmodus elk gerecht tot 30 min. lekker warm.
De Philips Airfryer XXL gebruikt hete lucht in plaats van olie en kan ook vet onttrekken. Gerechten kunnen tot 90% minder vet bevatten.
Met de Airfryer XXL komt ook een app NutriU én een receptenboek, samen goed voor honderden recepten. Je favorieten sla je makkelijk op.
De uitneembare Airfryer QuickClean-mand met antiaanbaklaag maak je in geen tijd schoon. Alle verwijderbare onderdelen pop je snel in de vaatwasmachine.
Kies je voor de nieuwe versie met Smart Sensing-technologie dan worden de tijd en de temperatuur door slimme sensoren automatisch aangepast tijdens het bereiden. Kies één van de vijf voorgeprogrammeerde ‘smart chef’ gerechten waaronder een volledige kip, kippenbouten, diepvries en verse frietjes, en vis. Perfect gaar dus, zonder moeite.

Meer weten? Ontdek de Philips Airfryer hier.

Recept

Glutenvrije brownie met pruimen en abrikozen

Ingrediënten:

  • 2 eieren
  • 85 g kokosbloesemsuiker
  • Merg van 1 vanillestok
  • 200 g amandelpoeder
  • 50 g cacaopoeder
  • 1 tl bakpoeder
  • Snuifje zout
  • 125 ml melk
  • 100 ml gesmolten kokosolie
  • Nectarines, abrikozen, pruimen of mirabellen naar keuze om te beleggen. In de winter kan je kiezen voor peren en een toetsje kaneel, heerlijk !

Citroentijmhoning:

  • 2 takken verse tijm
  • 1 lange zeste van citroen
  • 150 ml honing

Bereiding:

  • Roer het amandel-, cacao- en bakpoeder en een snuifje zout los in een kom zodat er geen klonters meer zijn.
  • Klop de eieren, suiker en vanille schuimig (drietal min).
  • Verwarm de Airfryer voor op 180° voor 2 min.
  • Giet de melk en kokosolie bij het eierschuim, voeg de droge ingrediënten toe en meng kort en krachtig zodat alle klonters eruit zijn.
  • Giet het chocoladebeslag in bakpapier of in de ingevette bodem van het bakaccessoire.
  • Snij fruit doormidden, ontpit en beleg het beslag.
  • Bak 35 à 40 minuten aan 160°C, laat afkoelen.
  • Druppel er de citroentijmhoning over, enjoy!

 

  • Deel dit artikel:

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.

Gerelateerde artikelen