Meest recente artikelen

Lekkere adresjes in de Hoge Venen

Voor na je winterwandeling

  • Deel dit artikel:
Lekkere adresjes in de Hoge Venen Artikel

Heerlijk winterwandelen in de Hoge Venen, dat doen wij met plezier. En zeker als we daar heel wat lekkers kunnen proeven. Onze favoriete adresjes!

De Oostkantons liggen tussen de Ardennen en de Duitse Eifel in. Niet verwonderlijk dus dat de Belgische of Franse gastronomie in de Oostkantons vaak vermengd wordt met Duitse ingrediënten en invloeden. Die veelheid aan invloeden in de keuken maakt er een bijzondere ervaring van, zeker ook omdat je hier een gigantische verscheidenheid aan ambachtelijke streekproducten vindt. Wildpaté, worst, gerookte ham, roggebrood, forel en confituur: ze hebben het er allemaal.

Eten en logeren

  • Van fazantenborst in kastanjecrème tot hindefilet met pompoenpuree: in de Hoge Venen proef je het najaar! Een van de beste adressen om dat lekkers te ontdekken is Hotel-Restaurant Zur Post in het charmante St. Vith. Dit is de thuis van chef Eric Pankert. Die werkte onder meer bij de ‘Chef van de eeuw’ Joël Robuchon in Parijs en gaf vervolgens samen met zijn vrouw Carina het hotel-restaurant van zijn ouders en grootouders een nieuwe culinaire schwung. Intussen sleepte hij een Michelinster in de wacht en behoort hij tot de gevestigde Belgische gastronomische waarden, dankzij zijn moderne smaakvolle keuken met opvallende visuele elementen. Tijdens het arrangement ‘Dine & Wine’ tijdens het weekend geniet je van twee overnachtingen met ontbijt en twee keer een mooi vijfgangendiner met aangepaste wijnen (vanaf € 330 p.p., kan ook voor één dag of als midweek). Na het diner overnacht je in één van de acht luxekamers, allemaal nauwgezet gedecoreerd door de vrouw des huizes. Heerlijk toch, om na zo’n exquis diner meteen onder de wol te kunnen kruipen?
  • In St. Vith ligt nóg een topadres verscholen: Hotel Pip-Margraff. Dit familiale hotel met schitterende keuken ligt vlak aan de rand van het natuurpark Hoge Venen-Eifel en vlak bij de fietswandelweg Vennbahn. Tijdens het wildarrangement geniet je van twee overnachtingen met telkens een uitgebreid ontbijtbuffet, éénmaal een viergangenmenu, éénmaal een gastronomisch zevengangenmenu én vrije toegang tot het wellnesscentrum (vanaf € 240 p.p.). Dat is toch een grote plus voor wie logeert in een van de dertig kamers: het wellnesscentrum heeft een rotszwembad, sauna, solarium, jacuzzi, stoombad en nevel- en regendouche.
  • Derde aanrader voor wie het lekkerste van de Hoge Venen wil proeven én er wil blijven overnachten, is het iconische familiehotel Bütgenbacher Hof, al jaren een van dé topplekken in de Oostkantons. Dat komt omdat het een van de modernste hotels in de regio is, met uitgebreid wellnesscentrum en een van de beste hotel-restaurants in het zuiden van ons land met een schitterende wijnkelder. Je hebt de keuze uit een zevental thematische arrangementen. Tijdens het gastronomische arrangement geniet je van twee overnachtingen met ontbijt, éénmaal een viergangenmenu, éénmaal een zevengangen-gourmetmenu, één ontbijt met bubbels en elke dag toegang tot het wellnesscentrum (vanaf € 270 p.p.).

Uiteraard hoef je niet per se een gastronomisch arrangement te boeken om in de Oostkantons te genieten van een goed restaurant. Je kunt ook een huisje of een bungalow huren en gaan lunchen of dineren in een van deze culinaire aanraders.

  • Saveurs du Tilleul, Hergenrath/Lontzen: gemoedelijk, traditioneel ingericht restaurant aan de noordkant van de Hoge Venen, met een grote keuze streekgerechten zoals konijn op z’n Ardens of eendenborst met cantharellen.
  • Le Jardin, Oudler/Burg-Reuland: de jonge en dynamische chef Francine Wickler (een bordje en twee bestekken in de Michelingids) vormt intussen al de vijfde generatie chefs-eigenaars van dit restaurant. Ze laat een frisse wind door de keuken waaien, met een mooi aanbod creatief bereide streekproducten. Een must zijn de in huis gerookte bereidingen zoals gerookte zalm en gerookte eendenborst.
  • L’Esprit Sain, Malmedy: mooi, trendy ingericht restaurant met op het menu eenvoudige gerechten waarin de streekproducten volop tot hun recht komen, zoals forel en foie gras.

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook…

  • Deel dit artikel:

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.

Gerelateerde artikelen