Meest recente artikelen

De beste baktips van Julie, winnares van Bake Off Vlaanderen

Zo mislukt die taart nooit meer!

De beste baktips van Julie, winnares van Bake Off Vlaanderen Artikel

Zelf zot van bakken en benieuwd naar welke baktips Julie Van den Driesschen absoluut de belangrijkste vindt? In een gesprek met Miele verklapte de winnares van Bake Off Vlaanderen haar tips & tricks om altijd tot een overheerlijk en oogverblindend bakresultaat te komen.

1. Laat de ovendeur toe

Benieuwd naar hoe je cake/taart/koekjes het doen tijdens het bakken? Begrijpelijk, maar probeer toch je nieuwsgierigheid te bedwingen. Telkens wanneer je de ovendeur opentrekt tijdens het bakproces, verandert de luchtstroom en de temperatuur. Hou je gebak liever in het oog via de ingebouwde lamp in je oven!

 

2. Gebruik geen aluminiumfolie

Ook het gebruik van aluminiumfolie in de oven kan de baktemperatuur beïnvloeden. Gebruik dus eerder bakpapier of een siliconen bakmatje.

 

3. Laat je gebak even rusten in de oven

Als die mooi gerezen cake invalt als je 'm uit de oven haalt, betekent dat waarschijnlijk dat het temperatuursverschil tussen de oven en je keuken te groot is. Laat je gebak even in de oven staan na het bakken om de temperatuur geleidelijk aan te laten dalen.

 

4. Verfrommel je bakpapier

Blind bakken garandeert een krokante korst. Blijft je bakpapier tussen het deeg en de bakparels niet goed liggen? Verfrommel het dan eerst even. Door al die kreukjes zal het daarna een pák beter in de vorm blijven liggen en heb je minder bakparels nodig.

 

5. Gebruik een donkere bakvorm

Misschien is die pastelkleurige bakvorm een persoonlijke favoriet, maar je kiest toch écht beter voor een donkergekleurd exemplaar. Die geleiden de warmte beter.

 

6. Vocht is je vriend

Een vochtige ovenruimte zorgt voor krokant gebak dat binnenin lekker luchtig is. Heb je geen stoomoven? Creëer dan zelf stoom door een ondiepe bakplaat te vullen met water en die in je hete oven te zetten.

 

7. Dwarsliggen mag

Zet rechthoekig gebak dwars in de oven. Zo bruint 't overal egaal.

 

8. Werk in een propere oven

Zorg ervoor dat je oven helemaal spik en span is voor je begint te bakken. Restjes van de vorige keer kunnen verbranden en een onaangename geur aan je gebak geven. Zonde van je werk!

 

Zelf aan de slag?

Hieronder vind je enkele van onze favoriete bakrecepten waarmee je zelf een pareltje op tafel tovert. Bakken maar!

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen