Meest recente artikelen

Het nieuwe boek van Sandra Bekkari ligt nú in de winkel

Nooit meer diëten deel 5

  • Deel dit artikel:
Het nieuwe boek van Sandra Bekkari ligt nú in de winkel Artikel

Het vijfde deel van Sandra Bekkari's bestsellerreeks 'Nooit meer diëten' ligt in de rekken, en dat laten wij niet zomaar voorbijgaan. Je krijgt van ons alvast een heerlijk voorproefje.

In het vijfde deel van ‘Nooit meer diëten’ leert Sandra ons hoe we de stralendste versie van onszelf kunnen worden. Met behulp van 60 eenvoudige recepten kook je jezelf helemaal mooi en gelukkig! Al benieuwd geworden? Sandra geeft al 1 recept weg:

Quinoataart met geitenkaas en verse vijgen

Ingrediënten:

Voor de bodem:

  • 150 g quinoa tricolore
  • 300 ml groentebouillon
  • 70 g pecorino (geraspt)
  • 1 groot ei
  • Springvorm van 23 cm
  • Boter/kokosolie om vorm in te vetten

Voor de vulling:

  • 2 grote eieren
  • 100 g zachte geitenkaas
  • 30 g + 15 g pecorino (geraspt)
  • 100 g jonge spinazie
  • 1 à 2 verse vijgen, in plakjes van 1/2 cm

Voor de afwerking:

  • 1 handvol rucola
  • Geroosterde walnoten

 

Bereiding:

  • Kook de quinoa 12 minuten in groentebouillon en laat afkoelen. Mix de quinoa met de pecorinokaas, het ei en een snufje zeezout.
  • Smeer de taartvorm goed in met boter of kokosolie, of beleg met bakpapier. Doe het beslag in de taartvorm, druk goed aan en zorg dat de boorden wat rechtop staan. Plaats 20 minuten in de koelkast.
  • Verwarm de oven voor op 180°C. Bak de bodem 20 à 25 minuten in de oven.

Voor de vulling:

  • Meng de eieren met de geitenkaas, 30 g pecorinokaas en klop tot een luchtige massa. Kruid met zwarte peper en een snufje zeezout.
  • Laat de spinazie slinken in een pan met wat olijfolie. Duw goed door een zeef om het meeste vocht te verwijderen.
  • Vul de voorgebakken bodem met het mengsel van ei en kaas, de spinazie en beleg met vijgen. Werk af met wat pecorinokaas. Bak nog 20 minuten in de oven.

 

Nooit meer diëten deel 5 door Sandra Bekkari, Borgerhoff & Lamberigts. ISBN: 9789089315021

 

Volg ons op FacebookInstagramPinterest, YouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

 

Meer van Sandra:

  • Deel dit artikel:
Alles over Sandra Bekkari

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.

Gerelateerde artikelen