Recept

Broodje falafel met taboulé

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:


bereiding
  1. 1

    Pel en pers de knoflook. Mix de pecanno- ten fijn in de keukenrobot. Plet het komijnzaad, de kardemom en het mosterdzaad in een vijzel. Voeg de geplette kruiden samen met de kikkererwten, de tahin, het citroensap, de kokosbloesemsuiker, de knoflook, de chilivlokken, het zout, de munt en de bladpeterselie bij de pecannoten.

  2. 2

    Mix het geheel, maar doe dat niet te lang: er mogen nog wat stukjes in zitten. Verdeel het mengsel in 3 porties. Mix 1 deel samen met de spinazie in de keukenrobot. Schil en rasp de rode biet en meng deze door een tweede portie. Hou de derde portie ‘natuur’.

  3. 3

    Meng het lijnzaad met het sesamzaad. Vorm balletjes van de drie mengsels en rol ze door het mengsel van lijnzaad en sesamzaad. Laat de balletjes 15 minuten opstijven in de koelkast.

  4. 4

    Verwarm de oven voor op 190°C. Leg de balletjes op een bakplaat met bakpapier. Bak ze 25 à 30 minuten in de oven en draai ze een paar keer om tijdens het bakken.

  5. 5

    Maak intussen de tabouleh. Bereid de bulgur volgens de aanwijzingen op de verpakking. Spoel de peterselie, lente-ui, munt en tomaten en hak fijn. Pel de ui en hak fijn. Meng alles en breng nog op smaak met gedroogde munt, olijfolie, citroensap en zout.

  6. 6

    Verwarm de pitabroodjes zoals aangegeven op de verpakking. Snij ze open en vul ze met tabouleh en falafelballetjes. Serveer met de labneh, olijfolie en de rest van de tabouleh.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Broodje falafel met taboulé

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!