Meest recente artikelen

Origami voor foodies: zo vouw je servetten

Zo presenteer je servetten op een leuke manier.

Origami voor foodies: zo vouw je servetten Artikel

Natuurlijk kun je op je brunch gewoon zorgen voor mooie servetten, maar het wordt nóg leuker als je ze op een van deze leuke manieren presenteert.

Ei-konijn

Heb je weinig tijd, maar wil je toch een supereffectieve paasversiering op de borden van je gasten toveren? Probeer dan dit schattige servetkonijn eens! Makkelijker kan bijna niet: vouw de servet in twee zodat je een driehoek krijgt, rol ‘m op en bind ‘m rond een hardgekookt eitje. Maak vast met een touwtje zodat je oortjes krijgt. Klaar!

 

Verliefd op brunchen

Toon je gasten hoe graag je hen ziet (of hoe gek je bent op brunchen) door hen te verrassen met servetten in de vorm van een hart gevouwen. Ook leuk voor ‘n Valentijnsontbijt met je lover. Volg onderstaand stappenplan en je zult zien dat het makkelijker is dan je denkt!

Elegante topper

Deze vouwtechniek is elegant, schattig én haalbaar. De originele poster noemde het een ‘chefmuts’, maar dat zien wij er niet helemaal in. Hoe je het ook noemt, mooi en indrukwekkend zijn deze servetten in ieder geval!

Knap gestrikt

Deze servetstrikken zijn ideaal voor een brunch met vriendinnen. Kies voor een knalkleurtje of een leuk patroon; zo komt de vorm van de servetten het beste uit. Wil je ze extra chic maken? Schuif er dan een versierde servetring over.

Nog een lief klein konijntje

Als je maar niet genoeg krijgt van paastutorials, bekijk dan zeker deze video eens. Het toont je hoe je heel eenvoudig onzettend schattige konijntjes maakt van servetten. Ook leuk om te doen met de kinderen!

De tip van Véronique

In de derde video van Project Libelle toont Véronique Leysen hoe zij het liefst haar servetten presenteert: nonchalant en speels. Om dat effect te bekomen, vouw je de servetten eerst helemaal open, waarna je ze in het midden vastneemt en de vorm van een spookje maakt. Houd die vorm vast en steek door het oor van een koffietas. Leg de tas op haar zijkant op tafel.

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen