Meest recente artikelen

Hoe bepaal je de stijl van je brunch?

Stap voor stap naar een perfect gestylede brunch.

Hoe bepaal je de stijl van je brunch? Artikel

In de eerste brunchtutorial legde Véronique Leysen kort uit hoe je de stijl van je brunch bepaalt. We zetten haar tips nog eens op een rijtje.

1. Vertrek van het thema of van wat jij mooi vindt

Als je brunch een thema heeft, baseer je daar dan op: een Mexicaanse brunch leuk je bijvoorbeeld op met kleurrijke en warme accenten, terwijl je een babyshower beter fris en schattig houdt.

Geen thema? Denk dan even na over wat jij graag ziet. Richt jij je huis romantisch en knus in, of hou je het liever strak en modern? Je brunchtafel mag jouw eigen stijl gerust weerspiegelen!

2. Ga op schattenjacht in je eigen huis

Voor je naar de winkel vertrekt om allerlei accessoires voor je brunch te kopen, kijk je best nog even in je eigen huis rond: vaak vind je echte pareltjes die als basis voor de rest van de decoratie kunnen dienen.

Misschien erfde je wel schattige theekopjes van je oma, of tikte je onlangs mooie vaasjes op de kop? Je kan echt van alles vertrekken: mooie glazen, toffe servetten, leuke theelichthouders, speciale borden …

3. Kies 1 hoofdkleur en 1 accentkleur

Om een evenwichtig en harmonieus resultaat te krijgen, concentreer je je het best op 1 hoofdkleur en 1 accentkleur. Verschillende tinten van dezelfde kleur kunnen wel. Durf ook naar metaalkleuren te grijpen voor een extra fotogeniek effect.

Verrassende combinaties die het vast goed zullen doen op Instagram: koraal en smaragdgroen, blauw en oranje en lila en petrol.

4. Laat je inspireren

Véronique haalt haar brunchinspiratie steevast uit modemagazines: je vindt er ideeën rond interieurs, texturen, kleuren en trends. Ook Pinterest is een eindeloze bron van brunchideeën. Neem zeker een kijkje op het bord dat Véronique voor Project Libelle heeft gemaakt en deel je eigen creaties!

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen