Meest recente artikelen

De leukste DIY's met taartkantjes

Van hippe vaasjes tot delicate tafellopers.

De leukste DIY's met taartkantjes Artikel

In de eerste brunchtutorial van Véronique Leysen zag je al dat ze dol is op papieren taartonderzetters of 'dentellekes'. Hier lees je wat je er nog allemaal mee kunt maken. De mogelijkheden zijn eindeloos!

Lentevaasjes

Pimp een saaie vaas (of een groot glas) met niet meer dan een taartkantje en een stuk rustiek touw. Een paar vrolijke bloemen erin en je center piece is klaar! Een iets landelijker effect krijg je als je een lapje jute onder het taartkantje stopt. Vier je iemand? Stempel er dan zijn/haar initialen op.

 

 Vrolijke pompons

Leuk je brunch op met een paar toffe papieren pompons: vouw ronde taartkantjes in twee en plak ze tegen elkaar. Hang ze daarna op met nylondraad of een mooi lint. Ook leuk om in een boom in de tuin te hangen! Wil je het geheel extra feestelijk maken? Geef je papieren onderzetters dan eerst een kleur in een bakje met warm water en voedingskleurstof.

Schattige uitnodigingen

Wist je dat je van ‘dentellekes’ ook mini-envelopjes kunt maken? Leg je uitnodigingskaartje in het midden als leidraad en vouw je taartkantje errond. Maak vast met een snoezige sticker, een stukje washitape of bind er een tof lintje rond.

Lange tafelloper

Vind je geen geschikte tafelloper voor je brunchtafel? Maak er dan zelf een op maat door taartkantjes van verschillende formaten aan elkaar te lijmen. Geeft een ongedwongen maar trendy resultaat.

Popcornhoorntjes

Nog een charmant dessertje nodig voor op je brunch? Wat dacht je van popcorn? Rol een taartkantje op tot een ‘hoorntje‘. Kleef vast en gebruik als ‘tipzak‘ voor je versgemaakte popcorn. Yummie!

Unieke menu’s

Vind je je menu’s wat ‘kaal’, zo gewoon geprint? Kleef ze dan eens op wat steviger (gekleurd) papier en vouw er een taartkantje rond. Et voilà: instant schattige menu’s om mee te pronken.

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen