Meest recente artikelen

Zo weet je of je watermeloen rijp is

Lekker zomerfruitje

Zo weet je of je watermeloen rijp is Artikel

Niks lekkerder dan een stuk watermeloen met warm weer. Maar hoe weet je eigenlijk wanneer deze frisse kanjer rijp is? Hierbij 3 tips waardoor je zeker weet dat je je tanden er op het beste moment in zet.

1. Gele vlek

Een watermeloen valt op de grond wanneer hij klaar is om verder te rijpen in de zon. Dat hij dat punt bereikt heeft, zie je aan een gele vlek op de schil. Die vlek wordt ook wel de grondplek genoemd en ontstaat doordat die plek op de grond lag terwijl de meloen verder aan het 'zonnebaden' was. Is de vlek niet geel, maar wit of groenig, wees dan op je hoede. Dan is de meloen wellicht al geoogst voordat hij volledig rijp was.

2. Het gewicht

Een watermeloen is sowieso al behoorlijk zwaar, maar als je een watermeloen in je handen hebt die zwaarder aanvoelt dan hij eruitziet, dan heb je de juiste in handen. Hoe rijper de watermeloen, hoe meer water hij bevat, en hoe zwaarder hij dus is.

3. Kloppen

Schaam je hierbij vooral niet voor je medemens in de supermarkt, want dit is de laatste test. Klop even op de meloen. Hoor je eerder een 'plonk' dan een 'dreun', dan zit je goed. Bij een hol geluid is hij rijp, bij een dof geluid is hij eerder overrijp.

Bron: Libelle.nl

Cocktail

Even zomers dan watermeloen zijn lekker, frisse cocktails. Helemaal hemels is een combinatie van de twee. In het filmpje hieronder zie je hoe je een heerlijke rumcocktail maakt in een watermeloen. Klik hier voor het recept.

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen