Meest recente artikelen

Lekkere groetjes uit Zeeland

Op verplaatsing

Lekkere groetjes uit Zeeland Artikel

Omdat wij bij Libelle Lekker houden van lekker eten en graag een stukje van de wereld zien, verzamelen wij de beste adresjes in België en daarbuiten. Dit zijn de favoriete adressen in Zeeland van hoofdredacteur Karolien.

Dé plek waar ik mijn batterijen oplaad, is Zeeland. De brede stranden en duinen hebben mijn hart gestolen. En dan vooral Domburg, omdat je in dit dorpje ook fijn kunt shoppen én eten. Want dat is misschien wel het enige nadeel van de Nederlandse kust: dat je er geen Belgische wafels kunt bestellen… Gelukkig zijn er genoeg goede adresjes om je dat te doen vergeten.

Het Badpaviljoen in Domburg, bijvoorbeeld. Als we, op een zonnige zaterdagochtend in mei, in de auto stappen richting Zeeland, bel ik onderweg meteen om een tafeltje te reserveren op hun mooie terras, om er lekker lang te genieten van fingerfood. Na het eten ga ik graag wandelen in het duinbos achter de Watertoren: de Mantelinge is een oase van rust, ook wanneer het wat drukker is op het strand.

Als we in Domburg blijven logeren, boeken we voor de hele familie een ruim appartement in Résidence Wijngaerde, dat pal boven de bakker ligt. De enige reden waarom ik je dit geheime adres verklap, is dat wij er onze vakantie voor volgend jaar al geboekt hebben…

Trekken mijn man en ik met z’n tweetjes richting Zeeland, dan reserveren we bij Bed & Brood, een heerlijke B&B in het hartje van het pittoreske Veere. Dan huren we twee fietsen en volgen we de Mantelingenroute* naar Domburg, via Vrouwenpolder en Oostkappelle. Wie onderweg honger krijgt, kan stoppen bij de kraam van Vis & Jopie, voor kibbeling. (Dé truc om zelf kibbeling te maken, heb ik onlangs geleerd van collega Natalie.) Of je stopt op één van de vele boerderijen langs de route, waar je kaas kunt proeven.

‘s Avonds in Domburg schuiven we dan aan in de Visbar, waar we smullen van moderne, verfijnde visgerechten.

Voor de Mantelingenroute volg je de volgende fietsknooppunten: 36-32-31-30-27-16-14-13-15-20-22-23-24-33-61-62-34.

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen