Meest recente artikelen

5 dingen waar onze redactie blij van werd in april

Enjoy the little things

  • Deel dit artikel:
5 dingen waar onze redactie blij van werd in april Artikel

Geluk zit vaak in kleine dingen. Deze blijmakers toverden in april een glimlach op ons gezicht.

Natalie, planner:

“Mijn blijmaker is het kibbelingbeslag van Foodtruck Jean Sur Mer. Als ik op een foodtruckfestival zijn truck zie, schuif ik er met plezier aan voor zijn zalige burgers en kibbeling. Ik heb ook zijn kibbelingbeslag bij Delhaize gekocht en er al mee gescoord bij mijn vrienden.”

5 dingen die onze redactie blij maakten deze maand

Jean sur Mer kibbelingbeslag, €1,99 (Delhaize)

Wes, coördinator Lekker-shop:

“Deze week heb ik op 100 meter van mijn huis de ontdekking van de maand gedaan: Kim’s Kitchen in Gent, sinds eind vorig jaar open. De kok (Kim) noemt het ‘Authenthic Korean Take-Away‘ en hij liegt er niet om. Het zijn heerlijke originele en verse gerechten, van dumplings tot Bulgogi (een Koreaans stoofpotje), en je kan er nu ook ter plaatse eten. Kim zal zowel mij als m’n vriendin snel terugzien!”

5 dingen waar onze redactie blij van werd in april

Kim’s Kitchen, Sint-Pietersplein 29, 9000 Gent

Manon, culiredactrice:

“Mijn blijmaker van deze maand is ongetwijfeld mijn nieuwe keuken! Na jaren dromen, lang twijfelen en kiezen tussen verschillende deurtjes, werkbladen en handvaten is de keuken nu eindelijk geïnstalleerd. We kozen voor een open keuken die echt het hart van het huis is. Hier kan ik veel etentjes houden voor vrienden en familie zonder stress. Ik ben ontzettend blij met de praktische ladekasten, de opbergruimte en mijn mooie werkblad, waar ik instant verliefd op werd. De strakke keuken heb ik verder aangekleed met natuurlijke materialen en mintgroene accenten. Deze week kreeg ik ook een fles gin met bijhorende tonic cadeau die helemaal matcht met mijn kleurenpalet. Alles klopt nu echt, daar word ik intens gelukkig van!”

5 dingen die onze redactie blij maakten deze maand 1

Jolien, culiredactrice:

“Ik kook ontzettend graag met verse kruiden. Ik word dan ook helemaal blij van het kruidentuintje dat ik in deze maand heb aangelegd in ons nieuwe huis! Héérlijk vind ik het om tijdens het koken snel de tuin in te duiken en met kruiden bomvol smaak dat gerechtje net díe finishing touch te geven… Daar word ik instant vrolijk van. Echt, ik zou het niet meer zonder kunnen.”

Deze kruiden zijn onmisbaar in je kruidentuin

Zelf ook kruidentuin aanleggen? Kijk dan hier.

Sofie, digitaal coördinator food

“Ik breng mijn gerechten graag op smaak met lekker veel specerijen. Mijn kruidenkast puilt inmiddels uit, we kunnen wel van een lichte verslaving spreken – en voor de mooie blikjes van Mill & Mortar, een Deens merk van specerijen dat vanaf nu ook in België verkrijgbaar is, vind ik vast nog wel een plekje. Ze zijn trouwens zo mooi dat je ze ook gewoon op het aanrecht kunt laten staan. Bovendien hebben ze bij Mill & Mortar ook leuke (en lekkere!) dingen om je taarten of andere desserten mee af te werken, zoals goudpoeder, bessenpoeder, frambozencrumble…”

5 dingen waar onze redactie blij van werd in april 1

Klik hier om de webshop van Mill & Mortar te bezoeken.

Save

  • Deel dit artikel:

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.