Meest recente artikelen

De grote Smaaktest van Lacroix

Wat is jouw smaakprofiel?

De grote Smaaktest van Lacroix Artikel

In België zijn er 5 gangbare smaakprofielen. Maar wat is het jouwe? Ontdek het met de grote Smaaktest van Lacroix!

Vijf smaakprofielen

Prikkelend/zout, zoet/zuur, gerookt/vol, fris/zuur en gerookt/zoet. Dat zijn de vijf verschillende smaakprofielen die volgens Lacroix gangbaar zijn in ons land. Vorig jaar bleek uit een grootschalig onderzoek van Lacroix dat zoet/zuur de populairste smaak is in België: bijna één kwart van de Belgen verkiest zoet/zuur boven de andere vier profielen. Ook opvallend: mannen en vrouwen hebben een andere smaak. Vrouwen houden eerder van fris-zure combinaties, terwijl mannen eerder gaan voor gerechten met een gerookt-zoete smaak.

Doe zelf de test! 

Benieuwd naar jouw smaakprofiel?
Vul dan de vijftien vragen in op de website van De Grote Smaaktest om jouw persoonlijke smaakprofiel te achterhalen.
Hierna krijg je meteen een reeks recepten te zien die afgestemd zijn op jouw smaak. Heel erg handig en leuk om te weten!

Ontdek de recepten van Lacroix

Makkelijk koken met fonds van Lacroix

Dat soepen, stoofpotten en sauzen beter worden als je een goede fond gebruikt, is een feit. Geen zin of tijd om zelf je fond te bereiden? De kant en klare fonds van Lacroix zijn van hoogstaande kwaliteit en bewijzen dat gastronomie en gemak hand in hand kunnen gaan. Ze zijn beschikbaar in zes verschillende smaken: kalf, rund, gevogelte, vis, wild en kreeft.

Ontdek hier meer over Lacroix.

Save

Save

Save

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen