Meest recente artikelen

Move over, gin: dit zijn de nieuwe apero’s

Van punch tot gemberbier, de lekkerste drankjes vind je hier!

Move over, gin: dit zijn de nieuwe apero’s Artikel

Op zoek naar een alternatief voor de alomtegenwoordige gin-tonic? Ga eens voor een ander smakelijk drankje. Hier alvast wat inspiratie!

De betere bitters

Als we de trendwatchers en cocktailkenners mogen geloven, zullen we deze zomer steeds nog steeds bittere cocktails op de Vlaamse terrasjes zien verschijnen. Drankjes op basis van Italiaanse vermout doen het goed! Denk maar aan de klassieke Negroni. (Vervaarlijk lekker!)

Punch it! 

De punch is ook terug van weggeweest. Een gezellige kom waar iedereen met de pollepel een glaasje uit schept. Sharing is caring! Je maakt de punch zo straf als je zelf wilt of zelfs non-alcoholisch en je gaat creatief aan de slag met je ingrediënten. Makkelijk én feestelijk!

Fiesta exotica

Waar dit in 2015 nog volledig 'uit' was bij de hippe cocktailbars, mag het deze zomer wel al wat exotischer en fruitig. De mai tai bijvoorbeeld. Een rijke cocktail met onder meer rum, amandelsiroop en limoen-, sinaasappel- of ananassap. Vergeet je papieren parasolletje niet!

Gezond met gember

Nog een trendingrediënt waarmee je je zomerse cocktails op smaak brengt deze zomer is gember. Het geeft een heerlijk pittige toets aan je drankjes en past prima bij sterkere aperitieven. Ginger ale (gemberbier) is dé frisdrank bij uitstek om uit te proberen bij een vodka of gin. Gemberbier is dus in tegenstelling wat de naam doet vermoeden alcoholvrij. Ook heel verfrissend op zich!

Welke aperitief je ook verkiest, laat het je smaken.
Op jouw gezondheid, cheers!

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen