Warmoes, wat kun je daarmee maken?
20x lekker met snijbiet
Je kent deze bladgroente misschien beter als snijbiet, maar wist je ook dat het een goede vervanger is voor bladspinazie? Warmoes is dan ook een superveelzijdige groente waarmee je veel uiteenlopende gerechten kunt maken.
Warmoes of snijbiet is familie van suikerbiet en rode biet. Bij snijbiet gebruik je echter enkel het blad en de stengel. De jonge blaadjes smaken naar spinazie maar dan net iets zachter. Je kunt ze dus op dezelfde manier verwerken in recepten. Het beste nieuws: snijbiet slinkt minder dan spinazie, je hebt er dan ook minder van nodig. Gewoon de blaadjes even goed spoelen, in stukken snijden en volgens het recept koken, stoven, bakken… Of meng ze rauw in een slaatje. Door hun grootte kun je bovendien originele wraps maken van de bladeren.
Warmoes is een onterecht vergeten groente: je kunt het immers makkelijk telen, het groeit snel en bevat veel vitamine C en ijzer. Maar het allerbelangrijkste is dat het een superlekkere bladgroente is. Van mei tot november is het vers verkrijgbaar. Koop je warmoes in de winkel dan maak je het best zo snel mogelijk klaar. Je kunt het ook even blancheren en vervolgens invriezen. In de tuin kun je de bladeren die je wil gebruiken gewoon afsnijden.
Snijbiet is super in zomerquiches, als topping voor burgers, broodjes en pizza of in een gezonde smoothie. De smakelijke blaadjes en stengels combineren lekker met kazen, vis, fijne vleeswaren en andere groente als rode biet, broccoli, wortel en zelfs avocado. Je draait 'm even goed in een lekkere salade als in hartig gebak, een soep of pasta. Zeiden we het al? Superveelzijdig!
Lees ook …
- Voor eens en voor altijd: mag je spinazie opnieuw opwarmen of niet?
- Deze verrassende combinaties met aardbeien heb je nog niet geprobeerd
- Zijn diepvriesgroenten even gezond als verse groenten?
- Traybakes: lekker makkelijk, alles op één bakplaat
- Leve het voorjaar: recepten voor lekkere lentesoep
20 recepten met warmoes
Wil je deze recepten bewaren? Dat kan met één klik op de knop. Lees hier hoe je het doet.