Ouderwetse kippensoep
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Ouderwetse kippensoep

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Echte comfortfood! Deze kippenbouillon vraagt wat geduld, maar hij is zó lekker! Je kunt ‘m ook perfect gebruiken als basis voor je vol-au-vent.

Tip! Voeg wat korte spaghettisliertjes toe voor een echte maaltijdsoep. 

bereiding
  1. 1

    Pel de uien, snij ze in grove stukken en stoof ze aan in de olijfolie. Maak de groenten schoon, snij de selder en de wortelen in stukjes en de prei in ringen. Voeg alles toe aan de uien en laat enkele minuten meestoven.

  2. 2

    Leg er de kip op en overgiet met water tot de kip net onder staat. Voeg de peterseliestengels, laurier en tijm toe. Laat de soep zo’n 3 uur zachtjes sudderen op het vuur.

  3. 3

    Haal de kip eruit en pluk het vlees van de kip. Voeg het vlees terug bij de soep. Laat nog even doorkoken. Breng op smaak met peper en zout. Werk eventueel af met wat fijngehakte bladpeterselie.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Pel de uien, snij ze in grove stukken en stoof ze aan in de olijfolie. Maak de groenten schoon, snij de selder en de wortelen in stukjes en de prei in ringen. Voeg alles toe aan de uien en laat enkele minuten meestoven.

  2. 2

    Leg er de kip op en overgiet met water tot de kip net onder staat. Voeg de peterseliestengels, laurier en tijm toe. Laat de soep zo’n 3 uur zachtjes sudderen op het vuur.

  3. 3

    Haal de kip eruit en pluk het vlees van de kip. Voeg het vlees terug bij de soep. Laat nog even doorkoken. Breng op smaak met peper en zout. Werk eventueel af met wat fijngehakte bladpeterselie.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.