Recept

Mosselen met lookroom

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Mosselen met knoflook, witte wijn en room: beter wordt de zomer niet!

bereiding
  1. 1

    Maak de mosselen goed schoon. Spoel ze en verwijder mosselen die beschadigd zijn of niet dicht gaan.

  2. 2

    Pel en snipper de ui. Stoof 'm glazig in een heel ruime kookpot met wat boter. Doe er de mosselen bij en overgiet met de wijn. Kruid met versgemalen zwarte peper. Zet het deksel op de pot en laat de mosselen open komen - schud ze tussendoor een keertje op. Haal van het vuur.

  3. 3

    Giet de mosselen in een vergiet en vang het kookvocht op. Doe de mosselen weer in de kookpot en zet er het deksel op om ze warm te houden.

  4. 4

    Pel de knoflook en pers 'm. Doe 'm met het kookvocht van de mosselen in een pannetje en breng aan de kook. Laat inkoken tot de helft. Voeg de room toe en laat indikken. Opgelet, laat de saus niet meer koken! Is ze te dun, gebruik dan eventueel een beetje sausbinder. Breng op smaak met peper en eventueel een klein beetje zout.

  5. 5

    Overgiet de mosselen met de saus en schep om. Werk eventueel nog af met gehakte peterselie. Lekker met frietjes of met brood.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Mosselen met lookroom

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!