Mosselen met witte wijn en pastis
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Mosselen met witte wijn en pastis

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een heerlijk zomers en zuiders recept.

bereiding
  1. 1

    Pel de sjalotten en de knoflook. Snij de sjalotten in ringen, hak de knoflook fijn.

  2. 2

    Maak de mosselen goed schoon, spoel ze verschillende keren in koud water.

  3. 3

    Stoof de sjalot en knoflook glazig in een ruime pan met olijfolie. Voeg de mosselen toe, overgiet met de wijn en pastis, kruid met flink wat peper. Zet het deksel op de pan en stoom de mosselen open, schud ze geregeld op. Wanneer alle mosselen open zijn, zijn ze gaar.

  4. 4

    Doe de room en de peterselie in de pan en schud de mosselen nog een laatste keer op.

  5. 5

    Verdeel de mosselen over diepe schaaltjes en serveer met brood.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Pel de sjalotten en de knoflook. Snij de sjalotten in ringen, hak de knoflook fijn.

  2. 2

    Maak de mosselen goed schoon, spoel ze verschillende keren in koud water.

  3. 3

    Stoof de sjalot en knoflook glazig in een ruime pan met olijfolie. Voeg de mosselen toe, overgiet met de wijn en pastis, kruid met flink wat peper. Zet het deksel op de pan en stoom de mosselen open, schud ze geregeld op. Wanneer alle mosselen open zijn, zijn ze gaar.

  4. 4

    Doe de room en de peterselie in de pan en schud de mosselen nog een laatste keer op.

  5. 5

    Verdeel de mosselen over diepe schaaltjes en serveer met brood.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Wat zit er in jouw koelkast?

Vertel wat je in huis hebt en wij geven je een lekker recept.

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.