Mosselen met basilicumbotersaus
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Mosselen met basilicumbotersaus

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Tip: Door het basilicum eerst met boter te mengen, komt de smaak beter tot uiting. Laat de boter wel eerst op kamertemperatuur komen, zodat je het basilicum en de knoflook er makkelijker onder kunt mengen. Scheur de basilicumblaadjes ook in plaats van ze fijn te hakken. Zo verkleuren ze minder snel, en behouden ze beter hun smaak.

bereiding
  1. 1

    Maak de mosselen schoon. Snipper of scheur een handvol basilicum fijn en meng dit met de geplette teentjes knoflook en 100 g boter.

  2. 2

    Snipper de ui fijn en stoof ze aan in de overige boter, voeg de witte wijn en de helft van de mosselen toe. Leg hierop twee klontjes basilicumboter en kruid met peper. Voeg de andere helft van de mosselen toe en eindig met opnieuw twee klontjes basilicumboter en peper. Dek af en laat enkele minuten garen op hoog vuur.

  3. 3

    Schud goed op en laat verder garen tot alle mosselen open zijn. Serveer met wat extra basilicumboter, een paar druppels citroensap en brood.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Maak de mosselen schoon. Snipper of scheur een handvol basilicum fijn en meng dit met de geplette teentjes knoflook en 100 g boter.

  2. 2

    Snipper de ui fijn en stoof ze aan in de overige boter, voeg de witte wijn en de helft van de mosselen toe. Leg hierop twee klontjes basilicumboter en kruid met peper. Voeg de andere helft van de mosselen toe en eindig met opnieuw twee klontjes basilicumboter en peper. Dek af en laat enkele minuten garen op hoog vuur.

  3. 3

    Schud goed op en laat verder garen tot alle mosselen open zijn. Serveer met wat extra basilicumboter, een paar druppels citroensap en brood.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.