Crème brûlée met veenbessen
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Crème brûlée met veenbessen

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Smelt de boter in een pan. Meng de bloem met de suiker, druppel de boter eroverheen en kneed tot een kruimelig deeg. Boter de springvorm in en doe er ongeveer 2/3 van het deeg in. Verdeel gelijkmatig en druk stevig aan. Maak een kleine rand. Prik een aantal keer met een vork in de bodem. Zet de vorm en de rest van het deeg in de koelkast.
 Verwarm de oven voor op 200°C.


  2. 2

    Snij de veenbessen en de chocolade in grote stukken en zet opzij. Kluts de eieren in een kom en voeg de suiker en de vanillesuiker toe. Klop het geheel met een handmixer tot een dikke crème.
 Roer de olie en het sap er doorheen. Vermeng de bloem met de cacao en het bakpoeder. Voeg toe aan het eiermengsel en roer alles door elkaar. Schep er de chocolade en veenbessen doorheen.

  3. 3

    Neem de vorm en het kruimeldeeg uit de koelkast en smeer het beslag over de kruimelbodem. Brokkel de rest van het kruimeldeeg in stukjes en strooi het er overheen. Zet de taart 40 minuten onderaan in de oven op 200°C. Laat vervolgens afkoelen op een taartrooster.

  4. 4

    Snij de chocolade voor de afwerking in stukken en smelt au bain-marie. Snij ook de veenbessen in grove stukken en lepel ze samen met de chocolade over de taart. Laat alles hard worden en serveer.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Smelt de boter in een pan. Meng de bloem met de suiker, druppel de boter eroverheen en kneed tot een kruimelig deeg. Boter de springvorm in en doe er ongeveer 2/3 van het deeg in. Verdeel gelijkmatig en druk stevig aan. Maak een kleine rand. Prik een aantal keer met een vork in de bodem. Zet de vorm en de rest van het deeg in de koelkast.
 Verwarm de oven voor op 200°C.


  2. 2

    Snij de veenbessen en de chocolade in grote stukken en zet opzij. Kluts de eieren in een kom en voeg de suiker en de vanillesuiker toe. Klop het geheel met een handmixer tot een dikke crème.
 Roer de olie en het sap er doorheen. Vermeng de bloem met de cacao en het bakpoeder. Voeg toe aan het eiermengsel en roer alles door elkaar. Schep er de chocolade en veenbessen doorheen.

  3. 3

    Neem de vorm en het kruimeldeeg uit de koelkast en smeer het beslag over de kruimelbodem. Brokkel de rest van het kruimeldeeg in stukjes en strooi het er overheen. Zet de taart 40 minuten onderaan in de oven op 200°C. Laat vervolgens afkoelen op een taartrooster.

  4. 4

    Snij de chocolade voor de afwerking in stukken en smelt au bain-marie. Snij ook de veenbessen in grove stukken en lepel ze samen met de chocolade over de taart. Laat alles hard worden en serveer.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.