Warme appelflapjes met braambessen
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Warme appelflapjes met braambessen

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Deze appel-braambessenflapjes zijn het lekkerst als ze nog warm zijn, maar ook koud smaken ze zalig. Waarom niet als ontbijt?

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Spoel de braambessen. Schil de appelen en snij ze in blokjes. Doe de appelblokjes met de braambessen, de suiker en een beetje water in een steelpannetje. Laat even stoven tot de appeltjes gaar zijn.

  2. 2

    Leg de vierkantjes bladerdeeg op een met bakpapier beklede bakplaat. Lepel er telkens wat van de braambessen-appelvulling op. Vouw het bladerdeeg toe tot je driehoekjes krijgt en duw de randen goed aan.

  3. 3

    Klop het ei los met een scheutje melk en bestrijk de appel-braambessenflapjes met het mengsel. Strooi er de amandelschilfers op en bak de flapjes 15 minuten in de oven.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Spoel de braambessen. Schil de appelen en snij ze in blokjes. Doe de appelblokjes met de braambessen, de suiker en een beetje water in een steelpannetje. Laat even stoven tot de appeltjes gaar zijn.

  2. 2

    Leg de vierkantjes bladerdeeg op een met bakpapier beklede bakplaat. Lepel er telkens wat van de braambessen-appelvulling op. Vouw het bladerdeeg toe tot je driehoekjes krijgt en duw de randen goed aan.

  3. 3

    Klop het ei los met een scheutje melk en bestrijk de appel-braambessenflapjes met het mengsel. Strooi er de amandelschilfers op en bak de flapjes 15 minuten in de oven.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.