Recept

Crème brûlée met chocolade en citroenverbena

 • Duur:
 • Budget:
 • Moeilijkheid:

Een klassieker met een originele twist. 

bereiding
 1. 1

  Maak het mengsel voor de chocoladelaag. Laat de suiker met de room en de boter in een kleine kookpan karamelliseren. Roer voortdurend.

 2. 2

  Neem de pan van het vuur. Hak de chocolade fijn en roer hem geleidelijk door de karamel tot alles goed opgelost is. Doe het mengsel in de vormpjes en laat afkoelen.

 3. 3

  Verwarm de oven voor op 140°C boven- en onderwarmte. Maak de crème. Breng de melk met de room, de suiker en de vanillesuiker aan de kook. Neem van het vuur.

 4. 4

  Spoel de blaadjes citroenverbena, dep droog, en hak fijn. Klop de eidooiers los in een kom en roer er geleidelijk aan de hete room onder. Voeg de citroenverbena toe, laat het mengsel een beetje afkoelen en giet het voorzichtig op de harde chocoladelaag in de vormpjes.

 5. 5

  Zet de vormpjes in een braadslee of ovenschaal. Giet er heet water bij, tot de vormpjes ongeveer 2/3 in het water staan. Laat de crème in 40 minuten stollen in de oven.

 6. 6

  Neem uit de oven, laat afkoelen en zet minstens 2 uur in de koelkast.

 7. 7

  Bestrooi de crème met bruine suiker en karamelliseer hem goudbruin met een crème-brûléebrander of onder de hete ovengrill. Serveer meteen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Crème brûlée met chocolade en citroenverbena

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!