Recept

Taboulé met lamsspiesjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Zuiders hapje

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Pel en ontpit de tomaten. Snij de tomaten, paprika, en komkommer in blokjes. Snipper de ui, sjalotten, knoflook en chilipeper fijn. Hak de peterselie, munt en koriander fijn.

  2. 2

    Maak eerst de tabouleh. Doe de couscous in een kom en meng met 1 el olijfolie. Schenk er kokend water bij tot 1 cm boven de couscous. Dek af en laat wellen tot al het vocht opgenomen is (±10 minuten).

  3. 3

    Roer de couscous los met een vork. Meng met de tomaten, paprika, komkommer, rode ui, 2 el peterselie en munt. en tuinkruiden. Maak aan met een dressing van 5 el olijfolie, citroensap, peper en zout. Zet koel weg tot het serveren.

  4. 4

    Verwarm de oven voor op 180° C.

  5. 5

    Fruit de sjalot en knoflook glazig in olie. Meng met het gehakt, 2 el peterselie, koriander, chilipeper, komijn, peper en zout. Kneed er het ei, de yoghurt en de bloem door.

  6. 6

    Rol balletjes van het mengsel en bak ze goudbruin in wat olie. Leg ze in een ovenschaal en laat nog 10 minuten garen in de oven. Prik ze per twee op spiesjes, samen met een stukje limoen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Taboulé met lamsspiesjes

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!