Meest recente artikelen

Stap voor stap: gevulde raapjes en aardappelbolletjes

  • Deel dit artikel:
Stap voor stap: gevulde raapjes en aardappelbolletjes Artikel

In Libelle 50/2013 maakt Ilse haar favoriete feestmenu. Als bijgerecht geeft ze jou het recept voor gevulde raapjes en gebakken aardappelbolletjes. Hier zie je hoe je deze bijgerechtjes stap voor stap kan maken.

Aardappelbolletjes

(voor 6 personen)

Schil 800 g aardappelen. Haal met behulp van een parisiennelepel bolletjes uit de aardappelen. Blancheer ze in lichtgezouten water.

Benieuwd naar de rest van het recept? Haal Libelle 50/2013 in huis!

Gevulde raapjes

(voor 6 personen)

1. Verwarm de oven voor op 200°C.

2. Boen 6 raapjes schoon. Kook ze 20 minuten in lichtgezouten water, laat afkoelen. Snij de onderkant een klein stukje af, zo blijven ze beter rechtop staan in de ovenschaal.

3. Snij ook het kapje eraf, hou apart. Hol de raapjes uit met behulp van een parisiennelepel.

4. Pel en snipper 1 ui en 2 tenen knoflook. Halveer 1 kleine courgette, lepel de pitten eruit en snij de rest, met de schil, in blokjes. Hak 50 g walnoten grof. 

5. Fruit de ui en knoflook in een beetje boter, voeg de courgetteblokjes en gehakte walnoten toe. Roer er van het vuur 2 el gehakte bladpeterselie en 30 g geraspte parmezaan door. Kruid met peper en zout.

6. Vul de uitgeholde raapjes met de courgettemix en zet er de hoedjes weer op. Zet ze in een ingevette ovenschaal, besprenkel met olijfolie. Dek af met aluminiumfolie en bak ze in 30 minuten gaar. Haal de folie weg en laat nog enkele minuten kleuren.

 

>> Benieuwd naar de rest van Ilse’s feestmenu? Dat vind je in Libelle 50/2013 !

  • Deel dit artikel:

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.