Meest recente artikelen

Vraag het aan Ilse: hoe maak ik de perfecte chocolademousse?

  • Deel dit artikel:
Vraag het aan Ilse: hoe maak ik de perfecte chocolademousse? Artikel

Ilse D'hooge beantwoordt jouw culinaire vragen! Elke week kan je het antwoord lezen op een prangende vraag van een lezer. Deze week leer je hoe je de perfecte chocolademousse maakt!

 

Je kan Ilse voortaan elke dag aan het werk zien in haar programma ‘Ilse kookt’ op Libelle tv

Meer informatie over het programma vind je hier!

 

Vraag van Valérie: Hey Ilse, wanneer ik chocolademousse maak, blijft die steeds erg lopend. Kan je mij tips geven voor een lekkere en vooral stevige chocolademousse?

Antwoord van Ilse

Dag Valérie,

Er bestaan heel wat receptjes voor chocolademousse. Zelf heb ik een receptje samengesteld door er heel wat andere uit te proberen. Dit is, voor mij althans, een heel lekkere én eenvoudige chocolademousse.

Neem 4 eiwitten en 1 ei. Splits het ei (voeg het eiwit bij de andere eiwitten) en klop de dooier los met 1 el poedersuiker en 1 kl rum (hoeft niet, maar ik vind het lekker). Smelt 200 g donkere chocolade met 2 el melk in de microgolfoven en roer, in een mengkom, tot een gladde massa, roer er de eierdooier door.

Klop de eiwitten (5) stijf en in een andere maatbeker 200 ml room stijf met 1 el poedersuiker. Meng eerst de stijfgeklopte room voorzichtig door het chocolademengsel en spatel daarna de stijfgeklopte eiwitten voorzichtig erdoor. Zet de kom minimum 2 uur in de koelkast of verdeel de mousse eerst over potjes en laat ze dan opstijven in de koelkast.

Trouwens, wist je dat je eiwitten perfect kunt invriezen? Ik bewaar ze altijd in een potje in de diepvries. Vergeet er wel niet op te schrijven hoeveel eiwitten er in het potje zitten. Maar op deze manier heb ik er altijd bij de hand voor het geval ik eens chocolademousse wil maken. Veel succes! 

Groetjes, Ilse

>> Wil je zien hoe Ilse haar ultieme chocolademousse klaarmaakt? Bekijk hier de video.

  • Deel dit artikel:

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.

Gerelateerde artikelen