Meest recente artikelen

Kids in de keuken!

Kids in de keuken!

Kids in de keuken! Artikel

Niets leuker dan samen met je kinderen in de keuken aan de slag gaan. Maar hoe pak je dit aan? Wij zetten even op een rijtje hoe jij én je keuken het enthousiasme van je kids overleven.

1. Maak je niet druk over rommel

Zorg jij er altijd voor dat je keuken er piekfijn bijligt? Probeer dan voor één keertje niet te panikeren wanneer je overal ingrediënten of deeg ziet rondslingeren. Enkel op deze manier kunnen je kinderen het koken onder de knie krijgen. Wil je voorkomen dat je favoriete kookboeken er op het einde van deze kooksessie volledig besmeurd uitzien? Kopieer dan het recept dat je wil maken!

2. Kies voor leuke kleuren en vormen

Kinderen houden nu eenmaal van leuke vormen en toffe kleuren. Zorg er dus voor dat je enkele uitsnijvormpjes in huis hebt die hen zeker aanspreken. Wanneer je werkt met verschillende groenten haal je best de meest kleurrijke in huis. Wedden dat je kinderen op deze manier meer van dit lekkers zullen proeven?

3. Eet eerst

Laat je kinderen eerst een snack eten voor je met hen aan het koken slaat. Anders zullen je ingrediënten meer in hun mondje verzeilen dan in je recept.

4. Zorg voor reserves

Toch zal je niet kunnen voorkomen dat je kind af en toe eens proeft van al dat lekkers.  Je kan er dus voor zorgen dat je van alle je ingrediënten net iets teveel in huis hebt.

5. Toon en leg uit

Leg zoveel mogelijk uit wat je doet tijdens het koken.  Toon je kinderen ook alle ingrediënten en hulpmiddelen die je gebruikt. Vragen zoals "Wat is dit?", "Waar gebruik je dat voor?" en "Waar komt dit vandaan" zullen je ongetwijfeld rond de oren vliegen.

6. Laat proeven en voelen

Kinderen zullen onbekende producten beter leren kennen wanneer je hen laat proeven en voelen. Moedig hen dan ook aan om dit te doen!

7. Je kinderen moeten alles kunnen zien

Zorg ervoor dat je kinderen, wanneer ze nog te klein zijn, genoeg te zien krijgen tijdens het koken. Wanneer ze amper het werkblad kunnen zien, zullen ze hun interesse snel verliezen. Haal dat kleine opstapje terug boven of kook voor een keertje op een lagere tafel.

8. Laat hen dingen uitproberen

Laat je kroost zelf dingen uitproberen tijdens het koken. Zo wordt dit gezellig onderonsje ook nog een leerrijke les!

9. Blijf positief!

Natuurlijk kan er al eens iets misgaan maar onthou dat dit misschien de eerste keer is dat je je kinderen bij het koken betrekt. Sluit dus altijd af met een positieve noot!

10. Opruimen

Ook het opruimen en afwassen is een onderdeel van het koken. Laat je kids dus helpen maar probeer het plezant te houden (wie droogt het snelst af?).

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen