Meest recente artikelen

3 x feestelijk varkensvlees

3 x feestelijk varkensvlees Artikel

Nog twijfels over je eindejaarsmenu? Met een heerlijk stukje varkensvlees in een verrassend recept scoor je sowieso!

Zo lukt het altijd

  • Wil je varkensvlees stoven? Schroei het dan eerst dicht in een beetje boter. Het zorgt voor een heerlijke smaak en geeft een mooie kleur aan je gerecht. Zet het vlees daarna onder met bouillon, bier of wijn en laat op een zacht vuur sudderen. Laat het deksel op een kiertje staan zodat de stoom kan ontsnappen. Het vlees is gaar als het bijna uit elkaar valt.
  • Staat er varkensgebraad op het menu? Verwarm de oven voor op 200°C. Laat het vlees op kamertemperatuur komen en schroei het dicht voor je het in de oven zet. Bak een gebraad van 800 g 1 uur in de oven. Verlaag de temperatuur meteen tot 180°C en na 15 minuten nog eens tot 150°C. Controleer de kerntemperatuur met een  vleesthermometer: bij 69°C is het vlees nog rosé, bij 75°C is het volledig gegaard.  Kenners beschouwen 71°C als de ideale temperatuur. Laat het even rusten voor je het aansnijdt, zodat de sappen zich opnieuw verdelen.

Handige app

Hoe bak ik die steak sappig saignant? Op hoeveel graden braad ik m'n rosbief? Hoelang moet het varkensgebraad in de oven? In het heetst van de kookstrijd check je graag nog even hoe het moet. Superhandig voor al je vleesbereidingen is de app Bien Cuit! In de app vind je specifieke informatie rond bakken, braden, stoven en wokken van vlees. Zo ben je er zeker van dat jouw stukje vlees altijd perfect klaargemaakt is! 

VLAM

VLAM

Vlees van bij ons

Vlees van bij ons

>> Inspirerende recepten met en info over varkensvlees?
  Surf naar www.vlees.be

 

 

3 feestelijke gerechten met varkensvlees

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen