Meest recente artikelen

De restjescake van Empty the Fridge

My way

De restjescake van Empty the Fridge Artikel

Jennifer (36) startte in 2012 met de blog Empty the Fridge. "De naam zegt het zelf: kijk wat er nog in je ijskast ligt en maak daar iets lekkers mee. Dat is veel eenvoudiger dan je zou denken. Met zelfs de simpelste restjes kun je overheerlijke gerechten op tafel toveren."

"Voor deze herfstcake gebruikte ik bijvoorbeeld worteltjes die er al wat slapjes bij hingen, restjes courgette en een halve appel waarvan de randjes al een beetje bruin begonnen te zien. En toch zijn dat dé perfecte ingrediënten om een heerlijke lekkernij mee te maken."

Op Empty the Fridge vind je allerhande tips & tricks en recepten voor gerechten gemaakt met restjes ingrediënten die je nog in je koelkast hebt liggen. Vaak is het verbazend eenvoudig om met toevoeging van een paar standaard ingrediënten uit je voorraadkast een lekkere maaltijd op tafel te toveren.

Herfstig restjesrecept: kruidige 'harvest' cake van restjes groenten en fruit

Exclusief voor Libelle Lekker maakte Jennifer een cake met de 'oogst van je koelkast'. "Gemaakt met geraspte restjes groenten en fruit. "Ik gebruikte hier een mengeling van wortel, courgette, peer en appel, maar ook andere soorten fruit en groenten kun je natuurlijk prima gebruiken. Wees creatief met wat je nog in huis hebt!"

Dit recept bevat weinig geraffineerde suikers, omdat de dadels ook al zoet zijn. Bovendien is deze cake – dankzij het gebruik van speltbloem – glutenvrij.

Check ook de Empty The Fridge-website.

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen