Meest recente artikelen

Hoe voorkom je dat toastjes wak worden?

Zo blijven ze lekker krokant

Hoe voorkom je dat toastjes wak worden? Artikel

Niets zo jammer als een mooi uitziend toastje van een schaal nemen om dan te ontdekken dat het helemaal wak is geworden. Gelukkig kan dat makkelijk vermeden worden. Lees hier hoe je voorkomt dat je toastjes wak worden.

Wie graag feestjes organiseert, weet dat toastjes een publieksfavoriet zijn. Bovendien zijn ze ontzettend veelzijdig omdat je eindeloos kunt variëren met beleg en dips. Toch is er één ding dat door niemand wordt gesmaakt: een wak toastje. Om ervoor te zorgen dat je dat nooit meer overkomt, geven wij je enkele handige tips. Zo zorg jij ervoor dat je altijd heerlijk knapperige toastjes serveert.

Kies je toastjes slim uit

De keuze aan toastjes in de winkel is enorm, en bovendien kun je ze ook zelf maken. Kijk dus verder dan de klassieke opties en probeer eens pitachips of crostini. Over het algemeen blijven dikkere, hardere toastjes langer knapperig dan dunne, brosse varianten.

Bewaar je toastjes goed

Heb je toastjes over die je niet meteen gebruikt, zorg er dan voor dat je ze goed bewaart. Een luchtdichte container beschermt ze tegen vocht en lucht, waardoor ze hun knapperigheid behouden.

Houd rekening met je topping

Wat bovenop je toastje ligt, zal in grote mate bepalen of het al dan niet snel zacht wordt. Zo zal een vochtrijke dip veel sneller voor een zacht effect zorgen dan stevig beleg. Je toastje met hummus of garnaalsalade zal dus minder lang knapperig blijven dan je toastje met harde kaas of droge worst.

Houd rekening met het moment waarop je belegt

Over het algemeen geldt de regel dat je het best zo lang mogelijk wacht met het beleggen van je toastjes. Zet alles dus klaar en doe het net voor je gasten arriveren. Is dat toch niet mogelijk? Begin dan met het minst vochtrijke beleg en smeer als laatste de dips.

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

 

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!