Meest recente artikelen

Feestelijke mini-cocottereceptjes die mooi op de kersttafel staan

It’s (almost) the most wonderful time of the year!

Feestelijke mini-cocottereceptjes die mooi op de kersttafel staan Artikel
Advertorial

De dagen worden korter, het wordt sneller donker 's avonds en het weer nodigt minder uit om al te laat buiten te blijven. Laat die winterse gezelligheid maar komen! Met als het ultieme hoogtepunt: de feestdagen vol gezelligheid en lekkers.

Samenkomen, gezellig tafelen, lekker eten en als het kan ook nog enkele cadeautjes geven (en ontvangen), dat is de definitie van een eindejaar vol gezelligheid en warmte. Wie van de feestdagen houdt en gastvrouw van dienst is, geniet niet alleen van het gezellig samenkomen met de familie, maar wil soms ook nét dat tikkeltje meer doen om de allerlekkerste feestdis op tafel te toveren. Want ook heerlijke aroma's van pakweg kroketten, vleesjus en warme appeltjes met veenbessen dragen bij aan de kerstsfeer.

Gather & gift met Le Creuset

Nog op zoek naar een geschikt cadeau? Investeer dit eindejaar dan eens in een familie-erfstuk waar nog vele generaties van zullen kunnen genieten. Le Creuset is sinds 1925 de expert op het gebied van eersteklas kleurrijk kookgerei, en in het bijzonder in het vervaardigen van gietijzeren stoofpannen. Elke pan ziet er niet alleen superstijlvol en kleurrijk uit, hij heeft daarbovenop zijn unieke mal. Vervolgens worden de pannen met de hand geëmailleerd en daarna met de grootste precisie op de kleinste fouten gecontroleerd. Het Franse merk belooft de verschillende generaties van jouw familie jaar na jaar een warme, heerlijke kerst te bezorgen.

Mini-cocottereceptjes

Naast de gekende pannen, heb je ook de superschattige minivariant in aardewerk. Op lecreuset.be kan je heel wat overheerlijke receptjes terugvinden om te bereiden én te serveren in de superschattige mini-stoofpannetjes van Le Creuset. Wat dacht je van klassieke Italiaanse panettones ? Of serveer jij als aperitiefhapje deze gefrituurde bocconcini-kaasballetjes met basilicumsaus? Hieronder kom je alvast te weten hoe je een rijke moelleux bereidt in een mini-stoofpannetje.

Grijp je kans, want momenteel betaal je dankzij de kerstaanbieding van Le Creuset slechts 19 euro voor een mini-stoofpannetje in aardewerk.

Moelleux van chocolade

De moelleux is een rijk chocoladecakje met een gesmolten kern. Dien deze chocolademoelleux op met een toef slagroom en eventueel wat vers rood fruit om echt álle harten aan tafel te veroveren.

Dit heb je nodig:

  • 115 g pure chocolade
  • 115 g boter
  • 55 g basterdsuiker
  • 2 hele medium eieren en twee eigelen
  • 1 koffielepel instantkoffie opgelost in 1 eetlepel water
  • 1 koffielepel vanille-extract
  • 80 g gewone bloem
  • 1 eetlepel cacaopoeder
  • Opgeklopte room en cacaopoeder om af te werken
  • 1 koffielepel boter om de mini-stoofpannetjes in te vetten
  • 1 koffielepel cacaopoeder om de mini-stoofpannetjes te bebloemen

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C, voor een heteluchtoven op 180 °C.
  2. Vet de mini-stoofpannetjes in met boter en bestrooi met cacaopoeder.
  3. Smelt de chocolade met de boter in een vuurvaste kom boven een pan met warm water. Zorg ervoor dat de kom het water niet raakt.
  4. Klop de suiker, de eieren en de eigelen tot een licht en luchtig geheel. Roer er de opgeloste koffie en het vanille-extract door.
  5. Giet al roerend de gesmolten chocolade met boter bij het mengsel.
  6. Zeef de bloem met de cacaopoeder erbij en meng.
  7. Verdeel het beslag over de voorbereide stoofpannetjes.
  8. Bak gedurende 12 à 14 minuten. De cakes zijn klaar wanneer er een barst in de korst ontstaat. Bovenaan is de cake hard, binnenin is hij nog vloeibaar.
  9. Laat de gare moelleuxs nog een minuut of twee afkoelen.
  10. Dien ze warm op met een lepel slagroom, een beetje cacaopoeder en eventueel wat vers rood fruit.
  11. Bij stap zeven kunnen de ongebakken cakes afgedekt bewaard worden in de koelkast gedurende een aantal uur. Haal de deksels eraf wanneer u de pannetjes in de oven zet. Let er op dat ze iets langer nodig hebben om te garen, omdat het deeg nu kouder is.

Op zoek naar nog meer ideetjes voor feestrecepten of ben je benieuwd naar de verschillende stijlvolle collecties van Le Creuset? Neem dan zeker een kijkje op lecreuset.be.

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen