Meest recente artikelen

Kies het juiste koffiezetapparaat: welke soorten zijn er?

Kies een koffiemachine die bij jouw ochtendroutine past

Kies het juiste koffiezetapparaat: welke soorten zijn er? Artikel

Koffiemachines bestaan in allerlei prijsklassen. Bovendien vereisen bepaalde machines wat voorkennis en techniek, terwijl anderen alles voor jou doen. Wij zetten alle veelvoorkomende opties nog eens op een rijtje, zodat je het perfecte koffiezetapparaat in huis haalt.

Voor een fervent koffiedrinker mag een koffiezetapparaat zeker niet ontbreken in de keuken. Maar kies je voor een espresso, filter, volledig automatisch of toch wat meer handmatig? Hier lees je alles wat je moet weten om wegwijs te worden in de uitgebreide wereld van koffiemachines, zodat je het koffiezetapparaat kan kiezen dat het beste bij jou past.

De traditionele filterkoffiemachine

Een van de meest bekende en gebruikte koffiemachines is de traditionele filterkoffiemachine. Dit type koffiezetapparaat maakt gebruik van gemalen koffie en een papieren filter om een heerlijke pot koffie te zetten. Het is een eenvoudige en betaalbare keuze voor wie van een klassieke kop koffie houdt.

De espressomachine

Ben je gek op intense, geconcentreerde koffie? Dan is de espressomachine misschien iets voor jou. Met deze koffiemachine wordt koffie met hoge druk door gemalen koffie geperst, waardoor je een rijke en krachtige espresso krijgt. Espressomachines variëren van handmatige tot volautomatische modellen, afhankelijk van je voorkeur en budget.

Type Senseo

Als je op zoek bent naar gebruiksgemak en snelheid, overweeg dan een koffiemachine van het type Senseo. Deze apparaten zijn ontworpen voor individuele kopjes koffie en gebruiken koffiepads die je in verschillende prijsklassen vindt. Ze zijn perfect voor mensen die niet willen wachten op een hele pot koffie.

De french press

Voor wie houdt van een meer hands-on benadering van koffiezetten, is de French Press een uitstekende keuze. In dit eenvoudige apparaat laat je gemalen koffie weken in heet water, waarna je met een druk op de metalen filterzeef de koffiegruis naar onderen duwt. Zo heb je relatief snel en makkelijk een grote kan koffie gezet.

Type Nespresso

Deze compacte koffiemachines gebruiken capsules. Met een koffiezetapparaat als een Nespresso-machine kan je zowel een sterke espresso zetten of een grote lungo met slechts één druk op de knop. Deze methode is makkelijk en levert een lekker resultaat op, al zijn de capsules doorgaans duurder dan koffiebonen of koffiepads. Het is ook niet ideaal voor wie een grote pot koffie wil zetten.

Bialetti

De bialetti, ook wel bekend als mokkapot of moka, maakt gebruik van stoomdruk om gemalen koffiebonen om te zetten in een sterke espresso. Ook deze techniek vereist net iets meer moeite en kennis, maar door de eenmalige aankoop van het koffiezetapparaat is het een duurzame keuze. Daarnaast heb je er, net als voor de french press, geen elektriciteit voor nodig.

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen