Meest recente artikelen

Witte chocolademousse: zo zorg je dat hij niet schift

Wij beantwoorden al je schiftingsvragen

Witte chocolademousse: zo zorg je dat hij niet schift Artikel

De perfecte witte chocolademousse is zacht en romig en een prachtige eyecatcher op je gastentafel. Maar er zijn ook enkele valkuilen aan het maken van dit nagerecht. Je witte chocolademousse kan namelijk schiften, waardoor je mousse niet meer lekker en vooral niet meer mooi is. Hoe je vermijdt dat dat gebeurt, lees je hier.

Witte chocolademousse maken vergt wat oefening. Eerst smelt je witte chocolade in een pannetje of au bain-marie. Vervolgens klop je de eieren en de room apart op, en voeg je ze voorzichtig toe aan de gesmolten chocolade. Een proces dat op het eerste zicht niet ingewikkeld lijkt, al zijn er wel enkele cruciale momenten waarop het mis kan gaan. Wat juist de valkuilen zijn en hoe je ze kan vermijden, lees je hier.

Temperatuur

Laat je gesmolten witte chocolade even afkoelen. Om schifting te voorkomen, laat je de gesmolten chocolade best even rusten, alvorens je hem met de eieren en room mengt.

Eieren opkloppen

Klop je eieren goed op. Als je de eieren niet lang genoeg opklopt, zal je mousse later inzakken. Zorg er dus voor dat je ze goed luchtig opklopt.

Vouwen

Wees voorzichtig bij het roeren. Als je de eieren, room en chocolade te ruw door elkaar mengt, maak je de luchtige textuur van de eieren kapot. Probeer in plaats van te mengen of te mixen, de verschillende texturen door elkaar de vouwen.

Wachten

Wees geduldig. Vind je het moeilijk om van de witte chocolademousse af te blijven? Begrijpen we! Maar probeer nog even te wachten met smullen. Als je de mousse lang genoeg in de ijskast laat rusten, krijg je een stevigere textuur.

Kwaliteit

Kies voor goede chocolade. De kwaliteit van je chocolade is altijd belangrijk, ook in witte chocolademousse. Goedkopere witte chocolade bevat soms meer vet, wat invloed heeft op je bereiding. Lees hier meer over de verschillende soorten chocolade.

Nu je weet welke valkuilen je moet vermijden, kan je er zelf aan beginnen!

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!